Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Védőfelszereléseket kapott az UNICEF Magyarországtól több gyerekvédelmi intézmény

888.hu/MTI

2020.04.22. 17:37

Az UNICEF Magyarország megkezdte védőfelszerelések és más adományok kiszállítását a hazai gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézményeknek.

Az UNICEF Magyarország munkatársai és önkéntesei az intézmények igényeinek megfelelően összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet, az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, több vidéki gyermekotthon, valamint egy fővárosi anyaotthon dolgozóinak – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Pár nappal korábban az UNICEF Magyarország Kilátó programjában részt vevő gyermekotthonok kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat vehettek át, de a támogatók segítségével élelmiszert, tisztítószereket és játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak, valamint nehéz helyzetben lévő gyerekeknek.

A kiszállítások a következő napokban folytatódnak. Az igénylista hosszú és napról napra frissül, így az UNICEF Magyarország várja vállalatok jelentkezését, hogy akár természetbeni, akár pénzbeli adományaikkal csatlakozzanak a közös fellépéshez.

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos, gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot országszerte, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt. Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van szükségük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére