Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizes VB: menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszó csapat nyakába

888.hu

2022.06.26. 13:45

Adrianna és Timur két gyerek abból közel 800 ezer emberből, akik a háború elől menekülve Magyarországon keresztül hagyták el a hazájukat, itt találtak segítséget vagy ideiglenes otthont, ameddig haza nem térhetnek – írta Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

 

A Budapesten zajló vizes világbajnokságon ők is részt vettek az első helyért járó aranyérmek átadásában, nem csak meglepetést, de óriási örömet és megható pillanatokat is okozva ezzel az ukrán csapatnak.”

– tette hozzá.

 

Mint írta: „A két gyerek sorsa is ékes bizonyítéka annak, hogy a béke az egyetlen megoldás, hogy ennek a háborúnak minél előbb véget kell érnie. A kormány minden segítséget megad a nálunk levő menekülteknek, aminek része az óvodai, iskolai nevelés, oktatás is, összesen több mint 2000 gyerek számára. Adrianna és Timur az elmúlt hónapokban beilleszkedtek az iskolába, az anyukáik pedig munkát is vállaltak, de a két család továbbra is szétszakítva él, hiszen az édesapák továbbra is Ukrajnában vannak.”

 

Az esemény megszervezésében szorosan együttműködtünk az Ökumenikus Segélyszervezettel, amely egyike annak a hat nagy magyar karitatív szervezetnek, akikkel a háború kitörése óta közösen segítünk a menekülteknek.”

– írta a kormányszóvivő.

 

Magyarország továbbra is a béke pártján áll, segítünk minden hozzánk fordulónak!”

– hangsúlyozta.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére