Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Völner Pál támogatja a mentelmi jogának felfüggesztését

888.hu, MTI

2021.12.13. 16:20

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának hétfői ülésén nem vesz részt, de támogatja mentelmi jogának felfüggesztését Völner Pál, az Igazágügyi Minisztérium múlt héten lemondott parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő.

 

A politikus Hargitai Jánosnak, a mentelmi bizottság elnökének írt levelét jogi képviselője juttatta el az MTI-hez.

Mint írta, bár az ülésen nem kíván részt venni, kifejezetten kéri, hogy a testület döntsön ügyében. Megjegyezte, a Legfőbb Ügyészség általa megismert indítványa „meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részleteiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi”.

„A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni. A Legfőbb Ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény 2021. december 7-én ismert meg” – írta Völner Pál.

Hozzátette: ennek ellenére kifejezetten személyes érdeke, hogy a nyomozást folytató hatóság előtt szerepét és ártatlanságát mielőbb tisztázhassa. „Ezért is támogatom feltétel nélkül a mentelmi jogom kiadását.”

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az állt: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, „államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére