Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij saját magát köpi szembe, amikor az olajembargó kapcsán Magyarországot pocskondiázza

Kovács Nikol

2022.06.01. 14:30

Az ukránok ugyanis tőlünk veszik az orosz (!) gázt, s ha nincs gáz, az nekik is gáz.

 

Annyi minden történt az elmúlt időszakban, hogy tán el is felejtettük már, de tavaly év végén Ukrajna megállapodást kötött Magyarországgal arról, hogy garantált kapacitásban földgázt szállít Kijevnek 2022. január 1-jétől. A szerződés értelmében Ukrajna akár napi 8 millió köbméter gázt szerezhet be Magyarország felől. Ez a főváros, Kijev napi gázfogyasztási mennyisége.

 

Ismert: 2015 óta az ukránok nem vásárolnak közvetlenül Oroszországtól földgázt, szükségleteinek mintegy 30 százalékát európai országokból történő beszerzésekkel fedezik.

 

Annak ellenére, hogy az ukránok tőlünk vásárolnak orosz (!) gázt, folyamatosan kritizálnak minket az olajembargó tekintetében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbb a davosi világgazdasági fórumon szúrt oda a magyar kormánynak.

Zelenszkij szerint a magyar kormány azzal érvel álláspontja mellett, hogy jelentős forrásokra van szüksége ahhoz, hogy lemondhasson az orosz kőolaj behozataláról.

 

Mondogatják nekik, hogy ott, Ukrajnában emberek, gyerekek halnak meg, megölik őket. Úgy, mint a 18 éves gyilkos Texasban, csakúgy hozzánk is 18 éves katonák jöttek Oroszországból, és gyerekeket kínoztak. Beszéltek nekik erről, ők viszont azt mondják: mindent értenek, de honnan szerezhetnének pénzt.”

– fejtegette.

 

Volt olyan is, hogy az ukrán miniszterelnök azzal vádolta meg azokat az európai országokat, amelyek továbbra is vásárolják az orosz olajat, hogy „mások vérével keresik a pénzüket”. Nyilatkozatában külön kiemelte Magyarországot.

 

Nem is olyan régen Zelenszkij azt fejtegette, hogy két dolgot szeretne elérni a magyar kormánynál. Az első, hogy Orbán Viktor szavazza meg a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra, vagyis

Magyarország ne vásároljon gázt és kőolajat Oroszországtól.

A második kérése az volt, hogy a magyar kormány engedjen át a területén fegyverszállítmányokat, és küldjön fegyvereket Ukrajnába.

 

Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter szerint Magyarországnak egyre „nő az étvágya” az uniós pénzek iránt, ezen felül pedig bármit követelhetnek az Európai Uniótól, utalva az orosz olaj embargóját érintő magyar vétóra.

 

Ez sajnálatos, mivel Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték”

– tette hozzá.

 

A miniszter tovább fenyegetőzött:

Akár valami történhet is ezzel a vezetékkel, de végső soron az ukrán kormány, és az elnök dönt politikai kérdésekben, és abban, hogy olyan nyelvezetet használjunk, amit Orbán Viktor is megért”

 

Teljesen érthetetlen az ukrán elnök hozzáállása. Saját magát döfi tökön!

Maximálisan kétségbe vonom Zelenszkij épelméjűségét, nyilvánvaló, hogy nem az ukrán polgárok érdekeit nézi, de akkor kiét?

 

Mellesleg nem véletlenül találták ki a középkorban – a mát is meghatározó eszmét – a pacta sunt servanda elvét: a szerződéseket be kell tartani!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére