Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

Zelenka Dóra

2019.06.27. 13:38

Fegyőrék ugyanazt csinálják, mint az elődeik: értékrend és elvek nélkül uszítanak, hergelik a fiatal magyarokat. Ebből viszont mi, fiatalok köszönjük, de nem kérünk.

Fekete-Győr András pártja előszeretettel kampányol azzal, hogy a legtöbb fiatal őket támogatja. Szerintük az egyetemisták körében verhetetlenek, értenek a fiatalok nyelvén, bátran lázadnak az elnyomó „rezsim” ellen. Ami amúgy nincs is, vagyis a Momentum első és legerősebb „miért szavazz rám” érve csak a fantázia szülötte, egy képzelt ellenség vizionálása. Hiszen mindenki nagyon bátornak tűnik egy odaképzelt ellenséggel szemben.

Ők mégis elhiszik, hogy erősek, hogy a legtöbb magyar fiatal szimpatizál velük. Sajnos el kell szomorítsam őket: ez egyáltalán nem így van, a Nagykörúton túl nem látnak, csak a hangjuk nagy, az viszont nagyon.

A Momentumnak se normális programja, se értékrendje nincsen. Támogatóikat kizárólag a miniszterelnök elleni gyűlöletkeltéssel szerzik. Ezzel pedig rossz példát mutatnak a fiataloknak. Az „O1G” és a kormány elleni uszítás egy feszültséggel és gyűlölettel teli generációt fog eredményezni, az pedig senkinek sem hiányzik.

A párt egyedül attól mondható fiatalosnak, hogy a legtöbb képviselője a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején született. Programjuk, kampányaik azonban egy az egyben a régi időket tükrözik. Az „oktatásegészségügy” kampányszövegeket szellemi örökösüktől, az SZDSZ-től vették, semmi új nincs a nap alatt. Azt mindig elfelejtik megemlíteni, hogy a magyar egészségügyet az MSZP és az SZDSZ regnálásának időszaka alatt tették szinte teljesen tönkre. Elfelejtik megemlíteni azt is, hogy a magyar egészségügy 2010 óta folyamatosan fejlődik, de rendbe hozni azt, amit az ifjú momentumosok elődei tönkre vágtak, nem két percbe telik.

A lilába burkolózott új liberálisoknak nem tetszik, hogy 2010 óta nem csak a belpesti értelmiség érvényesülhet. Nem tetszik nekik, hogy már a szorgalmas, dolgozó ember is jólétben élhet. Mert ők nem ehhez szoktak. Munkakerülő, nagyképű, okoskodó fiatalok ők, akik csak az uszításhoz értenek.

A momentumos szavazó olyan ember, akinek elege van, és változtatni akar, mert azt látja, hogy Magyarország elpazarolja a lehetőségeit. A momentumos szavazó dühös azokra a politikusokra, akik évek, évtizedek óta ott ülnek a parlamentben, és csak beszélnek, nem cselekszenek” – nyilatkozta a párt egyik üdvöskéje, Cseh Katalin.

Segítek, ez nem így van. A momentumos szavazó olyan ember, aki egyáltalán nem politizált 2010 előtt. Olyan szavazó, akit sikerült Orbán Viktor személye ellen uszítani. Olyan szavazó, aki amúgy nem követi a mindennapi politikát, szinte csak a magát „függetlenobjektívnek” hazudó sajtóból tájékozódik.

Olyan harmincéves „bétékás” diák, akinek nincs kedve dolgozni, ezért inkább még mindig a krediteket gyűjtögeti.

A Momentum azért ilyen hangos, mert ha nem tolná folyamatosan ezt az uszítást, akkor simán elveszne a többi ellenzéki párt között. Gyurcsány már rég megette volna őket reggelire. Fegyőrék viszont felismerték, hogy minket, fiatalokat a lázítással maguk mellé lehet állítani.

Azt viszont elfelejtették, hogy vagyunk, akik a szüleink révén emlékezünk, tájékozódunk. Sokan vagyunk, akiknek van értékrendje.

Minket úgy neveltek, hogy a semmittevés nem minősül munkának, a jólétért meg kell dolgozni, a család apából, anyából és gyerekekből áll. Mi sosem fogunk egy olyan párttal szimpatizálni, ami már eleve a rombolással (értsd: budapesti olimpia megakadályozása) került rivaldafénybe. Akiknél a melegházasság az egyik első napirendi pont. Akik nem látnak a Nagykörúton túl, akik lenézik vidéki embereket. Akik felsőbbrendűnek gondolják magukat mindenkinél. Akik nagyképűek és a semmire verik a vállukat.

Innen üzenném nekik: mi nem kérünk az uszításból. Mi inkább a Momentum ellen lázadunk, hogy vegyék észre magukat. Mi nemet mondunk az elvtelen gyűlöletkeltésre.

Mert igen, vannak olyan fiatalok, akik nem a semmitevést preferálják, akiknek a család szent, akik nem kérnek az eltorzult liberális eszmékből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére