Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal elégedett a vereséggel, csak Gurmai Zitát nem akarja meglocsolni senki

Horváth K. József

2022.04.19. 16:10

Ma újabb csapás érte a két hete megsemmisítő választási vereséget szenvedő baloldal MSZP-s országgyűlési képviselőjét, Gurmai Zitát. Húsvét után ugyanis úgy gondolta, hogy ATV-szereplése előtt valaki meg fogja őt locsolni a stúdióban, ezért aztán vitt magával egy kis piros ajándék szívecskét, de locsolkodni nem akaródzott senkinek.

 

Jó liberálishoz illően a beszélgetés végére csak kierőszakolt Kárász Róbert műsorvezetőtől egy locsolóverset, amiért jelképesen átnyújtotta neki a szívecskét.

Mindez persze nem érdemelt volna szót sem, ha áttételesen nem utalna ez az erőszakosság a ballibek mentalitására. Ha ugyanis Gurmai nem lett volna erőszakos, akkor elő sem hozakodik a locsolkodási igényével. Legfeljebb akkor, ha valaki önként, szabad akaratából meglocsolja, ám ilyen jelentkező nem akadt.

 

Valahogy így gondolkodnak a baloldal pártjai és elemzői is a valóságról. Ami nekik fontos, arról beszélnek, ami a választóknak lenne az, arról nem.

Például a bukás felelőseiről, akik ugye nincsenek is, hiszen egyik párt vezetője sem mondott le április 3-a óta.

A kérdést Gurmai sem feszegette, sokkal inkább a Fideszre mutogatott.
„A vereség okát a Fideszben is lehet keresni, hogy miért alakítottak ki ilyen rendszert, hogy mennyiben lejt a pálya, mert azért erről is szó van.”

 

A nézők joggal gondolhatták, hogy itt a teflonarc legújabb innovációjáról van szó. Az ellenzék ugyanis elindul abban a versenyben, amelyben többen, köztük Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely a kétharmados ellenzéki győzelmet sem tartotta kizártnak. Aztán kiderült, hogy a baloldal nemhogy nem győzött kétharmaddal, hanem mintegy 900 ezer szavazattal kevesebbet kapott, mint 2018-ban. És nemcsak a Jobbik szavazói nem voltak hajlandók a gyurcsányistákra szavazni, hanem a baloldal szimpatizánsainak egy része is átpártolt a Fidesz oldalára vagy egyszerűen otthon maradt.

Erre mondja ezt ez a meglocsolatlan Gurmai Zita, hogy lejt a pálya. Kinek? Amikor Márki-Zayék jósolták a kétharmados győzelmet, akkor a baloldalnak lejtett, amikor leszavazta őket a valóság, akkor mindjárt a Fidesznek?

Ugyan, kérem! Mi ez, ha nem nettó szerecsenmosdatás? Annak a helyzetnek a belakása, hogy akiknek sikerült így-úgy bejutni a parlamentbe, elsősorban listán, azok felvegyék a pártelnökök további feltétlen támogatásának köntösét, hogy négy évig még tuti magas fizetésük legyen a kevés munka mellé a parlamentben.

Azt nyilván kínos lenne bevallani, hogy valójában nem akartak még győzni sem, csak az ellenzéki frakció tagságára hajtottak, mert Orbánt rugdosni négy éven keresztül sokkal egyszerűbb, mint felelősséget vállalva dönteni az ország dolgaiban.

 

És akkor jön Kéri László politológus, akivel saját elmondása szerint Orbán Viktor 2010 óta nem állt szóba – tegyük hozzá, semmi oka nem is lett volna rá – s értetlenkedve elmeséli szintén az ATV-ben, hogy „az ellenzéki szavazók egy harmada is elhitte, hogy az ellenzék háborúpárti. A bizonytalan szavazóknak pedig a 60 százaléka elhitte, hogy az ellenzék háborút akar”.

Hát mégis mire gondoljanak a szavazók, ha Márki-Zay vezetésével a baloldali politikusok csapatostól állak ki a fegyver- és lőszerszállítmányok Ukrajnába küldése mellett, sőt Potocskáné még katonákat is küldött volna oda, kivéve férjét és fiait?

Erre mondta a nagyon okos Kéri László, hogy „Ez egy marhaság. Ezzel nem törődnék. Mert értem én azokat az ellenzéki vezetőket, akiknek az az érdekük, hogy mindent Márki-Zay Péterre kenjenek, de ezt nem Márki-Zay döntötte el, hanem az ellenzék döntötte el.” Magyarán nem egyes személyek, hanem az egész ellenzék döntött a háborúpártiságról. Esetleg ez a marhaság? Ezzel nem kell törődni?

 

Kéri tehát még most is fontosabbnak tartja az ellenzék mentegetését, a pártelnökök és vezetők hibátlan munkájának hangsúlyozását, mint a valósággal való szembenézést. Azaz azt, hogy valami változás álljon be az ellenzéki vezetés személyi rendszerében.

Talán ki lehet jelenteni: Gyurcsányék, a teljes baloldal nagyon is elégedett ezzel az eredménnyel. Tegyük hozzá, a több mint három millió jobboldali választópolgár szintén. Jó előjel 2026-ra.

Igazi win-win helyzet, mindenki dörzsöli a kezét.

Csak szegény Gurmai Zitát nem akarja meglocsolni senki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére