Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal háborúban is félrevezeti az embereket

Horváth K. József

2022.02.27. 15:00

Bár sajnos még mindig a háborúról, az áldozatokról és az hazai spontán összefogás által példás fogadtatásban részesített menekültekről szólnak a legfontosabb hírek, nem szabad azonban szó nélkül elmenni amellett, hogy Márki-Zay Péter ezt kritikus időszakot is hazugságokkal politikai haszonszerzésre használja föl.

 

A Hír Tv emelte ki Márki-Zay Facebook-videójának azt a részletét, hogy a hitelminősítők – Moody’s, Standard & Poor’s és a Fitch – is negatív véleménnyel vannak Magyarországról. „Így mondta: A korrupció, a halálozás, a szegénység mellett a hitelminősítésben és a jogállamiságban is csak lefelé mentünk 2010 óta.”

 

Varga Mihály pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban aláhúzta: „Magyarország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott.” Tudjuk jól, hogy a Standard and Poor's és a Fitch Ratings már nyáron elvégezte 2021-es felülvizsgálatát, s mindketten stabil kilátással megerősítették a befektetésre ajánlott osztályzatokat. A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő szeptemberben jelentette be, hogy az eddigi „Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot. Varga Mihály szavait idézve „ennél jobb hír nem is érkezhetett volna”. A felminősítések, illetve a közelmúltbeli devizakötvény-kibocsátás is a piaci szereplők töretlen bizalmát jelzi a magyar gazdaság iránt.

 

S ha már pénzügyek, akkor érdemes idehozni Manfred Weber német politikus nyilatkozatát is, aki cáfolta a baloldal narratíváját azzal kapcsolatban, mintha Magyarország gátolta volna Oroszországnak a nemzetközi pénzügyekben rendkívüli jelentőségű SWIFT-rendszerből való kizárását. Ezt Szijjártó Pétertől kezdve, a lengyel miniszterelnökön, Mateusz Morawieckin át Orbán Viktorig minden mértékadó politikus cáfolta. A magyar miniszterelnök ki is jelentette: „Készüljenek fel, hogy háborúban a dezinformáció általános (...). Magyarország a csütörtöki uniós csúcson világossá tette, hogy minden szankciót, amiben egyetértés van az unióban, támogatunk. Mi nem blokkolunk semmit.” Ezzel szemben Weber a Twitteren azt írta: „Az a tény, hogy a német kormány az utolsó uniós partner, amely még nem ért egyet Putyin és Oroszország SWIFT-rendszerből történő kizárásával, nagyon elgondolkodtató. Ez nem fest jó képet az országunkról egy olyan időszakban, amikor az európai értékeinkért folytatott küzdelemről van szó.” Weber kijelentésével egycsapásra agyonütötte a baloldal Magyarországgal kapcsolatos ellenséges és hazug narratíváját.

 

Íme egy példa, hogy a dezinformációs hadművelet tehát valóban fenyegeti Magyarországot. Aki békeidőben hazudik, az a háborút is kihasználja arra, hogy saját politikai pecsenyéjét az választók megtévesztésével ilyenkor is aljasul sütögesse. Az akár fegyverek és katonák háborúba küldésére is hajlandó baloldal ezt teszi. Szerencsére a kormány a helyén van, s vallja: „Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia; Magyarország biztonsága a legfontosabb.”

 

Fájdalmas, hogy fiatal magyar életek már anélkül is áldozatul estek, hogy katonákat és fegyvereket küldtünk volna Ukrajnába.

A baloldalnak persze semmi sem drága.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére