Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Horváth K. József

2022.12.02. 16:10

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

 

A Szabad Európa honlapján Gyévai Zoltán az Európai Unió rovatban, szivárványos borítóképpel illusztrálva írta meg, hogy „Mint ismert, az úgynevezett gyermekvédelmi törvény ügyében indult kötelezettségszegési eljárás jelenleg európai bírósági szakaszban van. Könnyen elképzelhető, hogy a kormánynak még az ítélet előtt engednie kell majd, ha nem akar lemaradni a pénzosztásról.”

Érdemes megnézni, hogy a baloldal most azt mantrázza hangosan, hogy Brüsszel politikai okok miatt függesztett föl uniós pénzeket.

Cseh Katalin (Momentum) így érvelt. „Az Európai Bizottság mai (Értsd: tegnapi – a szerző) bejelentésével hivatalossá vált: elégtelenre vizsgázott az Orbán-kormány.” Donáth Anna (Momentum) pedig ezt írta Facebookján: „Az a kormány, amelyik veszélyezteti a nemzet éves GDP-jének 5%-át, egy normálisan működő államban azonnal lemond.” Karácsony Gergely pedig a kormány szégyenének nevezte a Bizottság döntését. „Magyarországot a kormánya fosztja meg a neki járó uniós támogatásoktól.”

Ugye, milyen virtigli szakmai érvek? Miközben a Bizottság a 27 tagállam helyreállítási tervei közül éppen a miénket minősítette az egyik legjobbnak, Navracsis Tibor szakminiszter pontosan leírta a valóban szakmai lényeget. „Itt három operatív program 65 százalékának a felfüggesztéséről van szó, ami jelen pillanatban semmilyen problémát nem okoz a programok elindítása vagy azok finanszírozása szempontjából. Ebből a három programból egyet már, a területi operatív programot, amelynek jórészt az önkormányzatok és a civil szervezetek a nyertesei, a költségvetés előfinanszíroz. A Bizottság által kifogásolt pontok 98 százaléka értelmezésbeli kérdés, amelyekben megegyezés születhet. Az uniós támogatások egy részének befagyasztása a pedagógusok béremelésére nem vonatkozik, tehát jövő év elején megkezdődhet a tanárok fizetésemelése.”

 

Orbán Viktor pedig így kommentálta a Bizottság döntését mai rádióinterjújában. „Valóban az a helyzet, hogy léptünk egyet előre. Ha nem is egy óriásit, de egy jelentős lépést azért megtettünk. Mert az Európai Bizottság másfél év hezitálás után elfogadta a magyar helyreállítási tervet. (…) A pénzt a Covid válságra válaszként állítottunk elő, hogy a Covid miatt nehéz helyzetbe jutott európai országok egy plusz forráshoz jussanak, hogy helyrehozhassák a saját gazdaságukat. Itt a gyorsaság lett volna a legfontosabb. Ehhez képes már 2021 nyarán odaadhatták volna ezeket a forrásokat. Miért nem tették? Miért voltak velünk szemben igazságtalanok? Ennek nyilvánvaló politikai okai vannak. Hogy az Európai Unió között néhány fundamentális kérdésben véleménykülönbség van. Ezért ők nem szeretik a magyar kormányt. Ők az előző választáson egy baloldali kormányt szerettek volna. Ezért nem adták oda a pénzt az országnak, viszont odagurították a dollárokat a baloldalnak, hogy meg tudja nyerni a választást. Így állt elő a guruló dollárok ügye.”

Hozzátehetjük, Ursula von der Leyen 2021 nyarán megváltott repülőjegyét mondta vissza, hogy az időközben elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt ne írja alá a helyreállítási alapról szóló megállapodást Budapesten.

Lássuk be, furcsa lett volna, ha a baloldal ebben a kérdésben igazat mond. Hazugságaikhoz azonban a magyarok már hozzászoktak. Ezért nem nyernek választást már négy ciklus óta. Ezért szenvednek óriási vereségeket négyévente.

Bármit mondjanak is – például a ma este induló DK TV-en – ettől a rossz szokásuktól a jövőben sem fognak eltekinteni.

Bár örülnénk neki, ha megváltoznának, örülnénk neki, ha magyarbarátokká válnának, de ők ma is görcsösen ragaszkodnak Lenin elvtárs útmutatásaihoz: „Ami nem megy, azt ne erőltessük!”

Lelkük rajta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére