Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal oktatási „professzora”, avagy Kunhalmi újabb durva helyesírási hibája

Horváth K. József

2022.10.04. 15:20

Ismerjük a mondást: „Az elefánt nehezen tanul és könnyen felejt”. Ez az ormányossal szemben elnéző, kedves gondolat nekem – tisztesség ne essék – ma reggel Kunhalmi Ágnessel kapcsolatban jutott eszembe, aki a pedagógusok sztrájkjáról készült napirend előtt felszólalását harangozta be a Facebookon.

 

Így: „Mindjárt felszólalok a jogosan tiltakozó diákokért és tanárokért, a jobb oktatásért! Bármit is válalszoljon a kormány, minden fronton hangoztatni kell: az oktatás nemzeti ügy és jó oktatás nélkül nem lessz sikeres jövője Magyaroszágnak! (sic!)”
Az egy dolog, hogy az MSZP oktatási szakterületének „professzora” két mondatban három helyesírási hibát ejtett. A betűtévesztéseket nem számítva azonban ott éktelenkedik az a durva helyesírási hiba is, amely a LESSZ szót két „s”-sel volt kedves rögzíteni. Később javította ugyan, de az internet nem felejt.

 

 

Kunhalmiról nem most derül ki először, hogy nehezére esett a magyar nyelv szabályainak helyes alkalmazása. Bangóné Borbély Ildikóval 2019 februárjában olyan nagybetűs plakáttal demonstrált a Képviselői Irodaházban, amelyre a következő mondat volt nyomtatva:
„Képviselőkben folytani a szót illendő?” Természetesen a fojtani igét nem pontos „j”-vel nyomtatták a papírra, hanem „ly”. Utána ugyan töredelmesen bevallotta, hogy hibázott, ami – emberek vagyunk – mindenkivel előfordul. Egyszer. De a mostani alkalom arra világít rá, hogy Kunhalminak valóban nincsenek helyén a magyar nyelvhez fűződő ismeretei. Azt most hagyjuk, hogy már akkor az MSZP oktatáspolitikusaként ténykedett, amikor a diplomáját azért nem kaphatta kézhez, mert nem volt meg a nyelvvizsgája.

 

 

A jelek arra utalnak, hogy így működik a szocialistáknál a szakértelem érvényesítése a politikai munkában.

De hogy a szomszéd várban, a Demokratikus Koalíciónál sincs ez nagyon másképp, arra szintén ma derült fény a Kunhalminak szóló Rétvári Bence-válaszból. E szerint a DK árnyékkormányának oktatási minisztere, Barkóczi Balázs tud ugyan helyesen írni, legalábbis az ellenkezője még nem derült ki. Az viszont igen, hogy – most figyeljenek – „jogerősen elítélték csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és magánlaksértés miatt.
Ilyen emberekre bízná a baloldal az oktatást és a nevelést. Az egyik nem tud helyesen írni, a másik pedig uralkodni magán.

 

S ez a baloldal veri az asztalt a pedagógusok további béremelése és az oktatás minőségének javítása érdekében, s szemrehányást tesz a kormánynak, amiért uniós forrásból is akar hozzátenni a tanárok fizetéséhez.

Ez annak fényében különösen bájos, hogy a rendszerváltoztatás után a gyurcsányista MSZP volt az egyetlen kormány, amely nem hogy emelte, hanem 8 százalékkal csökkentette a pedagógusok bérét.

S ugyanez a gyurcsányista baloldal mondott nemet legutóbb arra, hogy a kormány az uniós forrásokból támogassa a pedagógusok fizetésemelését. Kunhalmi Ágnes például tartózkodott a szavazástól, ami a „nem” vokssal egyenértékű. Ha ugyanis mindenki tartózkodik, akkor nem lehet elfogadni a jogszabályt.

De sztrájkolni, az embereket hergelni a kormány ellen, abban segítenek a pedagógusoknak. Persze, náluk már ez sem lehet teljesen önzetlen dolog. Kérdés ugyanis, hogy ez esetben ki segít kinek? Látható ugyanis, hogy nem a tanárok akarnak rátelepedni a politikusok tiltakozási akcióira, hanem fordítva. A politikusok a tanárokéra. Ahogy Rétvári Bence mondta: „Az önök gyűléseire nem jön a tömeg, ezért önök mennek oda, ahol a tömeg van.”

Nem árt, ha Kunhalmi is megjegyzi: a magyarokat nem lehet az elefántokhoz hasonlítani. A magyarok ugyanis nem felejtenek. Azért tart a baloldal népszerűtlenségben olyan mélyen, amilyen mélyen csak lehet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére