Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A balos politikába vezető út függetlenobjektivitással van kikövezve

888.hu

2021.12.08. 16:00

Aki korpa közé keveredik, ugye...

 

A múlt héten jött a hír, hogy távozik az ATV-től Simon András, a Csatt és A nap híre című műsorok vezetője. Simon Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt mellett fog dolgozni, Márki-Zay hívta a stábjába, amire az ATV műsorvezetője igent mondott. A csatorna közleményében köszönetét fejezte ki Simon Andrásnak, aki az elmúlt kilenc évben a televízió egyik meghatározó arca lett, több kiemelkedő nézettségű műsort vezetett.

Van egy diszkrét bája a sztorinak, hiszen

azt a Gyurcsány-show során rendezett kamuvitaműsort is épp Simon vezette, amelynek egyik résztvevője Márki-Zay volt, akkor még előválasztási miniszterelnökjelölt-jelöltként.

Azóta már azt is tudjuk, hogy megkezdte a munkát. Szabó Tímea a Facebook-oldalán büszkélkedett el azzal, hogy nagy öröm és büszkeség számára, hogy az exműsorvezetővel együtt dolgozhat Orbán Viktor leváltásán és egy új, tiszta, szolidáris és zöld Magyarország felépítésén.

Ismerjük a mantrát.

A baloldali médiamunkások szerint a sajtó csak akkor szabad, akkor objektív és független, ha azt olvassák, látják és hallják, ami épp a preferenciájuknak megfelel. Ők a fény a sötétségben, minden más gonosz fideszes propaganda.

A helyzet az, hogy bőven akad olyan függetlenobjektív firkász, aki a pártatlanság jegyében végül is úgy döntött, hogy nyakig beborítja magát korpával.

Mutatjuk a leghírhedtebb eseteket.

Kálmán Olga

De én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?”

fogalmazott Kálmán Olga a 24.hu-nak adott interjújában 2019-ben, aki akkor még független értelmiségi médiaszemélyiség volt.

Kálmán Olga meghatározó hangja lett a magyar baloldalnak – ezt nem mi mondjuk, hanem a 444 írta róla. Éveket húzott le az ATV-ben, majd átült jó pénzért a Hír TV-be, ahonnan aztán távoznia kellett. Két szék között a pad alá, szokták mondani, de nem kellett félteni a balos narratívát zsigerből toló függetlenobjektív műsorvezetőt, mert jött a jólelkű Ferenc testvér, s a szárnyai alá vette.

Alig telt el két hónap a fent említett interjú megjelenése után, és

a Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy Kálmán Olgát indítja főpolgármester-jelöltként. Az év végén pedig jött a hír, hogy Kálmán Olga belép a DK-ba. És Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lett.

De legalább most már a függetlenobjektivitást nem kell eljátszania.

Pikó András

Miután a fideszes városvezetés nagy nehezen Nyolcadik kerületet csinált Józsefvárosból, Pikó Andrásnak polgármesterként rövid időn belül sikerült visszazüllesztenie a nyócker szintjére.

Pikó is függetlenobjektív volt, hiszen dolgozott a 168 Óra rovatvezetőjeként, és a Klubrádió műsorvezetője is volt.

És hogy Pikónak mit jelent a függetlenobjektív tájékoztatás?

Hazugságot állított Ferencz Orsolyáról, a Fidesz–KDNP józsefvárosi képviselőjéről a helyi újság új főszerkesztője – derült ki a kormánypárt közleményéből. Nem ez volt az első eset, hogy botrány tört ki a helyi újság körül. Korábban átszerkesztették a Ferencz Orsolyával készült riportot, míg a választás után olyan lapszám került ki a nyomdából, amelyben észak-koreai stílusban dicsőítették a kerületi polgármestert, Pikó Andrást és persze Karácsony Gergelyt.

MTI/Balogh Zoltán

 

Gréczy Zsolt

A Gyurcsány-párti nagyágyú rengeteg sajtóterméknél megfordult, a teljesség igénye nélkül: Mai Nap, Kurír, Magyar Hírlap és Népszabadság. De rádiózott is.

Aztán egyszer csak a DK szóvivője és országgyűlési képviselője lett.

Talán nem kell senkit emlékeztetni, hogy min csúszott el...

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Jámbor András

Ha esetleg ez a név nem mond senkinek semmit, megértjük.

Jámbor volt a Mérce nevű full komcsi propagandakiadvány főszerkesztője, de a politikában is odadörgölőzött már mindenkihez, akihez közel engedték.

Politikai pályafutását az LMP-nél kezdte, online és mozgósító koordinátor volt a párt 2010-es országgyűlési választási kampányában, ezt követően pedig a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz kapcsolható Együtt–PM kommunikációs stábjában dolgozott.

A Facebook-oldala szerint Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkatársa, ráadásul újabban Budapest 6. választókerületében a közös baloldal országgyűlési képviselőjelöltje.

A sor természetesen itt nem ér véget. Lehetne még említeni Vágó Istvánt vagy Pörzse Sándort, csak minek...

Egy jelképes, de mégsem sértő összegben viszont fogadni mernénk, hogy a jövőben még egy-két függetlenobjektív sajtómunkás politikai babérokra tör majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére