Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bankárlapban Karácsony Gergely már átvágta a kerítést

Filipp Dávid

2021.05.12. 12:00

Karácsony Gergely főpolgármester minipártja simán beengedte volna a migránsokat.

 

A múlt héten Karácsony Gergely főpolgármester botrányos propagandainterjút adott az Economist című lapnak, amelyben azt fejtegette, hogy mi a különbség közte és Orbán Viktor miniszterelnök között. A minden bizonnyal tolmáccsal készült interjúban KariGeri azt találta mondani, hogy míg ő vékony és magas, addig a kormányfő alacsony és kövér. A kirobbant botrány után Karácsony bocsánatot kért.

A bankárlap a portrénak nevezett PR-anyaghoz egy karikatúrát is készített, amellyel Peter Schrank már-már Pápai Gábor-i magaslatokat ostromolt.

Az alkotáson Orbán Viktor egy betontömb tetején áll, amelyet Karácsony egy légkalapáccsal igyekszik lebontani. A talapzat egy szögesdrótos kerítéssel van körülvéve, és

a rajz azt sugalmazza, hogy a főpolgármester átvágta a kerítést.

Forrás: Economist

A Magyar Nemzet kérdéseket juttatott el a főpolgármesterhez, hogy volt-e beleszólása a kép tartalmába, esetleg az ő sugalmazására született-e. Szerda reggel válaszoltak, ennek alapján nem volt beleszólása a kép tartalmába, az Economist cikkét készítő újságíró pedig nem egyeztetett Karácsonnyal a képről.

A karikatúra üzenete azonban egyértelmű. A külföldi érdekkörök azt várják egy esetleges Karácsony-kormánytól (LOL), hogy

bontsa le a határkerítést, és engedje be a migránsokat.

Nem véletlen, hogy Karácsony Gergely egy külföldi lapnak adott interjúban kezdte fényezni magát...

Hajlandóság pedig a jelek szerint lenne rá.

Még 2018 februárjában Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztató keretében beszélt arról, hogy a Karácsony által vezetett Zuglóban egy olyan több hónapos migránsbarát rendezvénysorozatot tartottak, amelyet az a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület szervezett, amelynél korábban Szél Bernadett, az LMP akkori miniszterelnök-jelöltje is dolgozott. Az egyesület vezetője pedig azt mondta, hogy a migránsok jobbak, mint a magyarok.

A Menedék Egyesület egyébként mindenki kedvenc tőzsdespekulánsának pénzügyi támogatását élvezi. A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok honlapja szerint a szervezet 2016-ban közel 69 ezer dollárt (20,3 millió forint) kapott.

Karácsony Gergely mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártja,

a Párbeszéd pedig a migránsválság alatt olyan bevándorláspárti álláspontra helyezkedett folyamatosan,

mintha nem lenne holnap.

A kerítés önmagában értelmetlen, mert nem fogja megakadályozni a menekültek megjelenését”

írta a Párbeszéd egy 2015-ös közleményében.

Javaslataik is voltak!

Azt követelték, hogy

  • EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket,
  • szintén EU-s pénzből a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vegyen fel száz új alkalmazottat, akik a menekültügyi eljárások elbírálásában segíthetnek,
  • semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.

Tordai Bence, a Párbeszéd akkori szóvivője is nagy elánnal támadta a kerítést.

Ezerszer elmondtuk: a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága”

fogalmazott egy közleményben.

Karácsony Gergely párttársa és alpolgármestere, Szabó Rebeka 2016. májusi előterjesztése bevándorlók számára is lehetővé tette volna a szociális bérlakások megpályázását.

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy”

– állt a Karácsony párttársa által a zuglói képviselőknek elküldött dokumentumban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére