Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BL-döntő margójára: Toni Kroos lefejelte a német közszolgálati médiát

888.hu

2022.05.30. 17:25

Nem szó szerint kell érteni a címet, de Kroos tényleg látványosan küldte padlóra a párizsi BL-döntő után a ZDF riporterét. A német közszolgálati televízió munkatársa hülye kérdésekkel hozta ki a sodrából a Real Madrid futballistáját. A ZDF rendszerint hasonlóan jól felkészült, tájékozott kollégákat szokott bevetni Magyarországon is.

 

Az ötszörös BL-győztes Toni Kroos, Casemiro és Luka Modric (b-j) a trófeával. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Valljuk be őszintén, egy ilyen látványos KO-t azért ki kell érdemelni! Az okoskodó német riporter, Nils Kaben persze mindent megtett annak érdekében, hogy az ötödik BL-győzelmét ünneplő Toni Kroos elküldje a p….ba. Herr Kaben – remélhetőleg megfelelő a névmás! – először a játékos érzéseire volt kíváncsi, majd rögvest „szakmázni” kezdett, mondván, nem egészen a játék képének megfelelő eredmény született. Végtére is igaza volt, a tudósítónak hidegen, érzelemmentesen, célratörően kell kérdezni.

Nyertünk, nem? A Liverpool kitűnő csapat, bármilyen ellenfelét zavarba tudja hozni, és ez a Bajnokok Ligája-döntője volt, nem egy csoportmeccs. Kilencven perce volt arra, hogy értelmes dolgokat találjon ki, ehelyett ilyen ostobaságokat kérdez. Mindjárt tudhatja az ember, hogy Németországból jött – tette helyre a riportert Kroos, és faképénél hagyta.

Thomas Fuhrmann, a ZDF sportigazgatója szerint a mérkőzések lefújása utáni interjúk mindig különlegesek, azt pedig elismerte, hogy szerencsésebb lett volna az érzelmekre helyezni a hangsúlyt, és csak később visszatérni a részletes szakmai elemzésre.

Az ország-világ szeme láttára lekevert méretes pofon nyomán végre leszállhatna a magas lóról a ZDF. A csatorna politikai témákban rendszeresen üti, vágja Magyarországot – vagy a megbocsátás küszöbére érkezett Lengyelországot –, és szinte mindig a polgári kormányt elítélő, tárgyi tévedésekkel tarkított műsorokkal jelentkezik. Ha magyar kutatók felfedeznék a rák, az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór ellenszerét, akkor a ZDF felkent sajtóapostolai a terápia mibenlétének taglalása helyett inkább a háborús veszélyhelyzeti törvényről, az olajembargó megtagadásáról vagy a transzneműek háttérbe szorításáról faggatóznának. Mintegy „kontextusba helyeznék” a világraszóló eredményt.

Akkor helyezzük mi is „kontextusba” Toni Kroos esetét a ZDF riporterével!
Hülye kérdésekre nem, vagy csak feltartott középső ujjal érdemes válaszolni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére