Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bolhacirkusz folytatódik, Dobrev megtartotta árnyékasszonyi beszédét

Horváth K. József

2022.09.18. 14:05

Dobrev Klára megtartotta árnyékkormányfői beszédét. Az árnyékasszony egy „Árnyékkormány” feliratú pulpitus előtt, bár nem árnyékszéken ülve, noha a beszéd nagyon is idézte az elhanyagolt falusi pottyantók színvonalát.

 

Rendkívül gyenge beszéd volt. Nem retorikailag, hanem tartalmában. Hazugságra ugyanis eleve nem lehet jó beszédet építeni. Ha pedig ez még erkölcsösségről, az internacionalizmus magasztalásáról, a brüsszeli mainstream iránymutatásának feltétlen követéséről, Orbán Viktor bukása iránti könyörgésről, arról a keserves rimánkodásról is szól, hogy az ellenzéki politikusok csatlakozzanak a DK-hoz, mert számukra mindig nyitva a párt ajtaja, akkor azt a beszédet még komolyan se lehet venni.

Gyurcsányné a DK képviseletében a baloldal vezetője kíván lenni, de nagyon jól tudja, hogy hiába ők a legerősebbek az ellenzéki oldalon, azzal az öt-hat százalékos támogatással örülhetnek, ha egy most vasárnapi választáson bejutnának a parlamentbe.

Ezért különösen nagyképű és értelmetlen az árnyékkormány megalakítása három és fél évvel a választások előtt. Persze csak akkor, ha nem a félrevezetés, a többi ellenzéki párt maga alá darálása a célja, vagy az, hogy az árnyékkormány léte nyomán senkinek ne jusson eszébe, hogy ezt a csapnivaló ellenzéket le kell cserélni.

De a lényeg a beszéd rendkívül alacsony színvonala. Azt mondja Dobrev: „hiszünk a demokráciában”. Itt akár be is fejezhette volna, mert demokratikus úton ennek a kormánynak semmi esélye nincs hatalomra kerülni. Ha hisznek benne, ha nem. Ezt ők is pontosan tudják, ennek ellenére belemondják a választók szemébe. Tagadva ezzel, hogy Orbán Viktor a negyedik kétharmad után óriási demokratikus győzelmet aratott. Ezért hívják ők ezt törvénytelen kormánynak. Majd ők, ha azzal az öt-hat százalékkal – és ahogy Gyurcsány írta: „így vagy úgy” – kormányra kerülnek, míg a választók kétharmada a partvonalról nézi, az majd nyilván mérhetetlenül demokratikus lesz. Mint a pinty. Meg jogállami. De mennyire!

 

De hogy a hazugságnál maradjunk: Dobrev képes volt idézni Orbán kötcsei beszédéből, ami nem került nyilvánosságra. Idézett tehát a nincsből. Ami „kiszivárgott”, belőle nyilvánvalóan fake news, amire egy magára valamit adó politikus nem hivatkozik.
„Ha nincs elég pénz, el kell gondolkodni az uniós tagságunkról.”
– idézte a nem ismert kötcsei kormányfői beszéd „megállapítását”, újfent hergelve a magyarokat Orbán ellen, aki Dobrev szerint ki akarja léptetni az országot az Unióból, ami úgy hazugság, ahogy van. Ebből is látszik, hogy Dobrev mennyit ad magára, mennyire lenézi azokat a választókat, akikből így is nagyon kevés van nekik.

A keresztény-nemzeti gondolat még említés szintjén sem hangzott el, viszont az internacionálé dallama szinte a fülünkbe csengett, amikor a múlt helyett a jövőre igyekezett terelni az emberek figyelmét. Hogy felejtsük el azt a sok mocskot, amit az internacionálé, Gyurcsánnyal és Dobrev családi felmenőivel a nyakunkra ültetett.

El kell szomorítanom az árnyékasszonyt. A vezérszerepben való színre lépése semmivel nem viszi előrébb az ország ügyét. Ez nem több, mint az ellenzéken belüli lökdösődés folytatása, ami hál’ Istennek 12 év óta tart.

Milliók reménykedek abban, hogy a bolhacirkusz műsorán még sokáig nevetgélhetnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére