Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dühöngött a Facebookon a börtönbizniszen félmilliárdot kaszáló CEU-s ügyvéd

Békési Marcell

2020.02.03. 14:40

Fahidi Gergely ügyvéd szép pályafutást tudhat maga mögött: CEU, Helsinki Bizottság, HVG.
Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd, ahogy azt megírtuk, ez a negyedik legmagasabb összeg

írta ma az Origo.

Fahidi Gergely saját Facebook-önéletrajza szerint egyébként a CEU-n végzett, dolgozott a Helsinki Bizottságnak, és írt a HVG-nek is.

Az Origo szerint egy olvasójuk hívta fel a figyelmüket arra, hogy miután a kormány megálljt parancsolt a börtönbiznisznek, és leállította a kifizetéseket, Fahidi Facebook-posztban fakadt ki nyilvánosan a kormányra.

Mint később kiderült, ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy a börtönbiznisz egyik legfőbb haszonélvezője volt. Csak három másik iroda keresett nála is többet a mondvacsinált ürügyekkel indított pereken.

Börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések címén több mint félmilliárd forintot keresett

– írta a lap.

Vége a börtönbiznisznek: a kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

A közlemény szerint a kormány célja az, hogy megállítsa a „börtönbizniszt„, amely mára többmilliárdos pénzügyi iparággá vált. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már tizenkétezer pert indítottak a magyar állam ellen, és tízmilliárd forintot pereltek ki a rossz börtönkörülményekre hivatkozva. A kormány álláspontja szerint ez visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal – írták.

Az ügyvéd természetesen tiltakozik a vádak ellen, bár tekintve, hogy a minisztérium a kifizetéseket nyilvánosságra hozta, feltételezhetően nehéz lesz tagadnia a vádakat.

Az Origo még néhány izgalmas kijelentéséből mazsolázott, hasonlította már a magyar rendőrterrort a nyilasuralomhoz is, de tiltakozott az ellen is, mikor az Orbán-kormány eltörölte több, a 2006-os tüntetésen elítélt büntetését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére