Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dühöngött a Facebookon a börtönbizniszen félmilliárdot kaszáló CEU-s ügyvéd

Békési Marcell

2020.02.03. 14:40

Fahidi Gergely ügyvéd szép pályafutást tudhat maga mögött: CEU, Helsinki Bizottság, HVG.
Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd, ahogy azt megírtuk, ez a negyedik legmagasabb összeg

írta ma az Origo.

Fahidi Gergely saját Facebook-önéletrajza szerint egyébként a CEU-n végzett, dolgozott a Helsinki Bizottságnak, és írt a HVG-nek is.

Az Origo szerint egy olvasójuk hívta fel a figyelmüket arra, hogy miután a kormány megálljt parancsolt a börtönbiznisznek, és leállította a kifizetéseket, Fahidi Facebook-posztban fakadt ki nyilvánosan a kormányra.

Mint később kiderült, ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy a börtönbiznisz egyik legfőbb haszonélvezője volt. Csak három másik iroda keresett nála is többet a mondvacsinált ürügyekkel indított pereken.

Börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések címén több mint félmilliárd forintot keresett

– írta a lap.

Vége a börtönbiznisznek: a kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

A közlemény szerint a kormány célja az, hogy megállítsa a „börtönbizniszt„, amely mára többmilliárdos pénzügyi iparággá vált. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már tizenkétezer pert indítottak a magyar állam ellen, és tízmilliárd forintot pereltek ki a rossz börtönkörülményekre hivatkozva. A kormány álláspontja szerint ez visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal – írták.

Az ügyvéd természetesen tiltakozik a vádak ellen, bár tekintve, hogy a minisztérium a kifizetéseket nyilvánosságra hozta, feltételezhetően nehéz lesz tagadnia a vádakat.

Az Origo még néhány izgalmas kijelentéséből mazsolázott, hasonlította már a magyar rendőrterrort a nyilasuralomhoz is, de tiltakozott az ellen is, mikor az Orbán-kormány eltörölte több, a 2006-os tüntetésen elítélt büntetését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére