Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A falusiak joggal kérték ki maguknak Márki-Zay sértegetését

Horváth K. József

2021.12.13. 13:40

Mióta Márki-Zay Péter „egyszerű, tudatlan embereknek” nevezte a falusiakat, vége-hossza nincs a tiltakozó bejegyzéseknek a közösségi médiában.

 

A kistelepülések polgármestereiben megszólalt az a jogos nemzeti öntudat, amely ma már nem hagy szó nélkül olyan alpári sértegetéseket, mint amilyenekkel a baloldal miniszterelnök-jelöltje igyekszik megalázni a vidéken élő magyar embereket.

Csak néhány bejegyzés a több tucat közül a Facebookról:

  1. „Rigó Dávid vagyok, Drégelypalánk község polgármestere. Diplomám szerint lehetnék akár műszaki menedzser, egyéb végzettségeim szerint okleveles méhész, vagy aranykalászos gazda, és ha valaki nem értené magyarul, akkor német nyelven is le tudom írni mindezeket, tekintve, hogy nyelvvizsgával is rendelkezem. Magam és Drégelypalánk község polgárai nevében kikérem magamnak, hogy Márki-Zay Péter „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezzen minket! Ez sértő és felháborító számunkra!”
  2. Szalai Gábor vagyok, Nagylóc község Polgármestere. Érettségivel, szakmával és nyelvvizsgával rendelkező nagylóci lakos! Falusi ember. Mi nagylóciak ugyanolyan értékes és egyenlő tagjai vagyunk a társadalomnak és hazánknak, mint Márki-Zay Péter. Sőt! Olyan emberek vagyunk, akik nap, mint nap sokat tesznek az országunkért, és tettünk eddig is. Nem lesajnáltak, nem tudatlanok, de valóban egyszerű, józan gondolkodású és tiszta szívű emberek vagyunk. Kiállok Nagylóc lakosaiért, falunkért és a vidéki emberekért, aki pedig ilyen jelzőkkel illeti őket, szégyellje magát!”
  3. Pintérné Gregus Zsuzsanna: „Úgy hallottam, hogy Márki-Zay Péternek még egy zöldséges padja sincs az udvarán. Ha eljön ide hozzám, »falusi egyszerű tudatlan« emberhez Ipolyvecére, szívesen megmutatom neki, hogyan lehet odahaza friss paradicsomja, paprikája, salátája. Persze írhattam volna úgy is, hogy Márki-Zay Péter kolléga, hiszen hozzá hasonlóan én is közgazdász vagyok. Úgy is, mint »falusi egyszerű tudatlan« ember.”

Nem idézek tovább a tengernyi tiltakozásból, amelyek szerzői a sértegetés ellenére nem sárdobálással válaszoltak, hanem véleményüket kulturáltan, úri stílusban hozták a nyilvánosságon keresztül Márki-Zay tudomására. Kérdés, hogy a baloldali szavazók hogy érzik most magukat. Tisztában vannak-e azzal, hogy miután – legalábbis papíron – Márki-Zay támogatói közé tartoznak, például a baloldali érzelmű falusiak ugyanilyen jelzőkkel sértegetnék saját, jobboldali érzelmű szomszédaikat? Nem árt ezen széles körben eltűnődni, hiszen már maga Gyurcsány Ferenc is kiszállt Márki-Zay mögül, odadobva neki a vezetés felelősségét, amikor leírta Facebook-oldalán: „Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni.”

Hogy lehet valaki viszályszítással, bizalmatlanságdagasztással egy ország első embere, akivel már legfőbb politikai támogatója sem vállal közösséget?

És még egy kérdés. El tudják képzelni, hogy a pártállami időkben a települések tanácselnökei, állampolgárai ilyen szabadon tiltakozhattak volna az ott élők sértegetése miatt? Szocializmus volt, proletárdiktatúra, igen. Nem jogállam és nem demokrácia, mint most, amit Márki-Zay is folyamatosan kétségbe von. Csak nem azért, hogy Brüsszellel karöltve újból bevezessék a globalisták diktatúráját a migránsokkal, az LMBTQ-mozgalom gyermekellenes képviselőivel, a melegházasságok támogatásával? Ergo: magyar- és nemzetellenes politikájukkal?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére