Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Gulyás-féle javaslat még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett

888.hu

2017.09.24. 18:40

Elképesztõ.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros egyik kitartottja tető alá hozott egy együttműködést 8 ellenzéki párt között. Az egymással torzsalkodó, megegyezni képtelen balliberális pártok számára ez a kérdés olyan bagatell volt, hogy végül kompromisszumot tudtak kötni. Ez egy jó gesztus lehet az ellenzéki választók felé, hiszen így a pártok prezentálni tudják, hogy "lám, mégiscsak képesek vagyunk az összefogásra".

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló nyilatkozatot 8 párt írta alá: a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. (Ezek közül egyedül a Momentum nem mérette meg magát 2014-ben, mivel akkor még nem létezett.)

Jelenleg ezek közül egyedül az MSZP-nek van biztos esélye arra, hogy képviselőket juttasson a parlamentbe, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa és a Párbeszéd támogatottsága pillanatnyilag mérhetetlen, a többi párt a parlamenti küszöb környékén bukdácsol. Így tehát komoly erőt képviselnek. (Trollollol.)

A kitűzött célok között csemegézve kijelenthető, hogy a balliberális pártok javaslata még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetett (egy egyszerű, arányos választási rendszer parlamenti küszöb nélkül). Nézzünk pár részletet:

  • megszüntetnék "a túlhatalmat biztosító győzteskompenzációt" – azonban a veszteskompenzációhoz nem nyúlnának; korrekt...
  • megszüntetnék "az egyenlőtlen médiahozzáférést" – ami valójában egészen egyenlő, hiszen az országos listát állító pártok jelenleg ingyen hirdethetnek kampányidőszakban a közmédiában, méghozzá azonos feltételekkel.
  • bevezetnék a női kvótát – azaz a választáson induló képviselőknek egy meghatározott százaléka nő kellene, hogy legyen, ami egyértelműen nemi alapú diszkrimináció, hiszen a rátermettség helyett a nem számít (azt még nem tudni, hogy a biológiai nem, vagy a társadalmi nem, a gender...)
  • a nemzetiségi szavazóknak egyel több szavazata lenne, mint a magyar állampolgároknak azáltal, hogy a javaslat szerint a kisebbségiek szavazhatnának pártlistákra és egyéni jelöltekre is, nemcsak a saját nemzetiségi jelöltjükre.
  • minden párt számára azonos hirdetési árakat ír elő a javaslat – ezt jelenleg is törvény írja elő.

Ezek mellett a gyurcsányisták kikötötték, hogy ők csak akkor írják alá a nyilatkozatot, ha az tartalmazza, hogy elvennék a határon túliak szavazati jogát. Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék még mindig nem tudják felfogni: a magyar nemzet nem csak a határainkon belül létezik.

Többször is szó esik a kampányfinanszírozás reformjáról. Konkrétumokat nem látunk, ám az biztos, hogy ez fontos az MSZP számára. 2014-ben Simon Gábort kapcsolták le, most pedig Czeglédy Csabát, így a szocik mindkét kőgazdag strómanjának zárolták a vagyonát. Emiatt nem tudni, hogy az MSZP miből fog kampányolni. Talán vannak még külföldi bankszámlák valamerre...

A Közös Ország Mozgalom és a balliberális pártok által aláírt nyilatkozat a választási rendszer megváltoztatásáról még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett. Az elképzelés súlytalan, csakúgy, mint a pártok, amelyek aláírták.

De a legnagyobb vicc az egészben: Gulyásék azzal érvelnek, hogy a jelenlegi választási törvényt "csak" a kormánypárt fogadta el, a többiek nem. Ám most azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormánypárt nem fogadja el az ő választási javaslatukat, akkor törvénybe ütköző akciókat fognak végrehajtani. Pazar példa a kettős mércére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére