Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hiszti meg a blokád marad, megegyezés továbbra sincs az SZFE-n

888

2020.10.05. 21:25

Fenntartják a blokádot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik az újonnan kinevezett vezetőség ajánlatát ultimátumnak tekintik, és visszautasítják.

A hallgatók képviselői hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon elmondták: az egyetemi autonómia feltételei rögzítve vannak a nemzeti felsőoktatási törvényben, nem képezhetik semmilyen egyeztetés részét.

Érdekes, hogy az egyetemi épület önkényes elfoglalásának jogszabályi helyét rendszeresen elfelejtik ilyen pontosan felidézni, talán mert nincs is ilyen, és ők csak a törvények nekik tetsző részét akarják alkalmazni.

Szerintük azonban a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek legitim vezetése sincs, így a tanulmányi félév felfüggesztésével fenyegetni abszurd, bár ez minden más egyetemen és főiskolán is egyértelmű következménye lenne a hallgatók cselekedeteinek, illetve elégtelen teljesítése az aktuális tanulmányaiknak.

Vajon ezek az önkényesen viselkedő hallgatók mivel különbek bármelyik más főiskolán, egyetemen keményen tanuló fiataloknál? Miért érzik azt, hogy nekik lehet?

Ez nem azoknak a kortársaiknak, hallgatótársaiknak a szemen köpése, akik azért küzdöttek a jó eredményekért a középiskolában, tanfolyamokon, versenyeken (vagy akár munkahelyeken, a költségtérítésre gondolva), hogy megteremtsék a hátteret ahhoz, hogy egyáltalán felsőoktatási intézménybe járhassanak? És akik bejutva keményen tanulnak, hogy évek múlva jobb körülményeket teremthessenek, előrébb lépjenek az életben.

Melyik munkahelyen lehetne elfoglalni a gyárépületet, az irodákat, és megbénítani az életet, az üzletet, kockára téve a kollégák megélhetését?

Elhangzott az is, hogy az egyetem hallgatósága a blokádot fenntartja, „a tiltakozáshoz való demokratikus jogával továbbra is él”. Nem inkább visszaélés ez? Az, hogy egy épületből ott nem alkalmazott személyek tiltanak ki munkavállalókat a munkahelyükről, melyik demokratikus joghoz tartozik, tessék mondani?

Az új vezetés egyébként mindezek ellenére kétlépcsős bérfejlesztést, az intézmény jövőjéről szóló átfogó egyeztetést ígért, valamint az egyetemi épületek blokádját szervezők büntetlenségét, abban az esetben, ha azonnal befejeződik az intézmény dolgozóinak sztrájkja, és október 7-ig az épületek blokádja is. Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár erről vasárnap nyílt levelet tett közzé.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére