Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Hitlert méltató László Imre önkormányzata lett a legjobb

Horváth K. József

2022.05.29. 14:00

A DK-s László Imre által vezetett Újbuda lett Magyarország legátláthatóbb önkormányzata! – írta ki a Demokratikus Koalíció csupa nagy betűkkel közösségi oldalára. Büszkék vagyunk rád, Imre! – tették hozzá.

 

Szóval amúgy délcegen, elbüszkélkedve azzal a nagy semmivel, amit ez az átláthatóság jelent.

A semmi ugyanis szó szerint értendő. Azok fényezték ugyanis a DK-s polgármester gallérját, amelyekkel a Demokratikus Koalíció egy tálból cseresznyézik. Pontosabban Soros tálából. Az Átlátszó, a K-Monitor, a Transparency International Magyarország és a Demokratikus Koalíció ugyanis szerves része Gyuri bácsi Magyarországon ideiglenes állomásozó hadtesteinek.

A DK közösségi oldala címlapjára kívánkozó eseménynek legfőbb oka az volt, hogy az önkormányzati ülésekről mindig volt tévéközvetítés. Aki akarta, a helyi tévé adásából tájékozódhatott, mi zajlik a képviselő-testület ülésén. Ennél unalmasabb, nézőtaszítóbb adás persze nincs, ezért aztán lényegében senki nem nézi. Ha valaki nagyon érdeklődik a közügyek iránt, akkor bemegy a testületi ülésre, mert az törvénynél fogva nyilvános.

Az átláthatóság fényezésével úgy tettek, mintha az érdemi döntések ott születnének meg a nyilvánosság előtt, holott mindenki tudja, hogy a testületi ülésen legtöbb esetben csak jóváhagyják a képviselők azt, amit a „füstös szobákban” előzőleg már eldöntöttek.

 

De ne hallgassuk el, László Imre bölcs megnyilvánulása is annak következtében derült ki, hogy volt tévéközvetítés. Az egyik ülésen ugyanis a polgármester azt volt kegyes mondani, Hitlert megérdemelten választották az év emberének. (A náci diktátort a Time magazin 1938-ban nevezte az év legbefolyásosabb közszereplőjének. A polgármester úgy fogalmazott, Hitlernek „az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után”.

Ám a legviccesebb az egészben az, ha ebben a kontextusban illő egyáltalán a „vicces” kifejezést használni, hogy László Imre kijelentését nem más, mint a Hír Tv hozta nyilvánosságra. Nem pedig a baloldalhoz köthető médiumok valamelyike. Sőt! Ezek a médiumok inkább megmagyarázták, mint elítélték László Imre hátborzongató állítását.

Az ATV például Ungváry Krisztián történészt idézte, aki szerint nem biztos, hogy egy totális diktatúra minden egyes intézkedése bűnös. Puff neki! Védjen meg téged Ungváry Krisztián!

 

Szóval így van ez a baloldalon. Olykor a baloldali sorosista szervezetek kreálnak valami hitelesnek látszó vizsgálatot, hogy az egyébként rendkívül gyengén teljesítő ellenzéki önkormányzatokról lehessen valami jót is mondani. Még olyan áron is, hogy az egész oly jelentéktelen, hogy fajsúlyát tekintve a zérussal versenyez. Valódi teljesítményük ugyanis említésre sem méltó.

Ilyen alapon lehetne például a dugó- és kerékpársávfelfestő-bajnok Karácsony Gergely – az idős DK-szavazó hölgyek voksai alapján – a Legszebb Nagypapa díj büszke tulajdonosa, vagy a soha semmilyen választást meg nem nyerő Gy. Németh Erzsébet a marslakók First Ladyje.

Nem tudom, ha Karácsonynál mérték volna például az átláthatóságot, meglátták volna-e a Tarlóstól megörökölt kétszáz milliárd forintot is, vagy csak a hűlt helyét?

Vajon erre is büszke lehet a DK, nem csak a nagy semmire?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére