Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A holnap világa a birodalmak világa lesz – Ezek tényleg megcsinálják?

Filipp Dávid

2022.05.02. 16:00

Hallgatom ezt a Guy Verhostadt nevű fószert és egy filmjelenet ugrik be folyamatosan.

 

Jó volt a műsor a napokban Strasbourgban, ahol az Európai Parlament krémje vonult fel a Konferencia Európa Jövőjéről (Conference on the Future of Europe) nevű hiánypótló rendezvényen. Az esemény sajtóközleménye szerint a Parlament el kívánja indítani az uniós reformokat.

 

Most 325 javaslatot fogadtak el a 9 témakörben meghatározott 49 célkitűzés megvalósítása érdekében, amelyek az európai polgári panelek 178 ajánlása, a nemzeti panelek és rendezvények hozzájárulása, valamint a többnyelvű digitális platformon rögzített 16 274 ötletre vonatkozó 43 734 hozzászólás alapján születtek.”

– olvasható a dokumentumban.

 

A javaslatok között remek elképzelések szerepelnek, mint például

a nemzeti vétójogok megszüntetése, az egyhangúság szükségességének megszüntetése egyes érzékeny kérdésekben, valamint a közös hadsereg létrehozása.

 

A konferencia globalista társelnöke, Guy Verhofstadt (a továbbiakban: Brüsszeli Palpatine) volt belga miniszterelnök, európai parlamenti képviselő elmondta, hogy az Európai Parlament ezen a héten tárgyalja meg az intézkedéseket, remélve, hogy „minél hamarabb” törvénybe iktathassa azokat.

MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Nincs vesztegetni való idő. A holnap világa a birodalmak világa lesz.”

fogalmazott felszólalásában, hozzátéve: „ez a veszélyek világa, ezt láttuk Ukrajnában, és ebben a világban meg kell védenünk magunkat, szerveződnünk kell, hogy megvédjük polgáraink érdekeit, ezért meg kell reformálnunk az Uniót”.

 

A Brüsszeli Palpatine szerint a reformok „szükségesek a túlélésünkhöz”, és arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben Európa „eltűnik”, és „autokraták irányítása alá kerül a mi liberális demokráciánk helyett”.

 

Meghallgatva a felszólalását és látva azt, hogy az EP-képviselők milyen szépen tudják megtapsolni magukat, egy filmrészlet ugrott be azonnal.

A Sithek bosszújában, miután kiirtották a jediket, Palpatine bevonult a Szenátusba, ahol tudatta:

 

A galaxis békéjének és biztonságának megszilárdítása érdekében, uniónkat új alapokra helyezzük. Neve mától: Első Galaktikus Birodalom! A rend és a biztonság birodalma.”

 

 

Ugyanezt láthattuk most, csak egyelőre kicsiben.

 

De komolyan mondom, baszki, én bírom azokat, akik legalább következetesen kitartanak a saját lázálmaik mellett. A következetesség ugyanis nem gyakori azon az oldalon.

Verhofstadt már egy 2019-es beszédében is hasonló böszmeségeket magyarázott. Ráadásul gyakorlatilag ugyanazokat a szavakat használta:

 

A jövő világrendje nem egy nemzetállamokon vagy országokon alapuló világrend. Egy olyan világrend, ami a birodalmakra alapul. (...) A jövő világa a birodalmak világ lesz, amelyben mi, európaiak és ti britek csak akkor tudják megvédeni az érdekeiteket, az életformátokat, ha együtt egy európai keretrendszerben teszitek, az Európai Unióban.”

 

 

Most, hogy kitomboltam magam, térjünk vissza egy pillanatra a fent említett eseményre. Szerencsére vannak még józan hangok, akik nincsenek túlzottan oda az ötletért.

 

Charlie Weimers svéd EP-képviselő, aki korábban „a kommunista Kínához vagy Kubához” hasonlította a konferenciát, azzal érvelt, hogy a „polgári panelek” nem reprezentálják az egész blokk lakosságát. Szerinte az Európai Unió hatalmának további kiterjesztésére törekvők gondosan összeállították a paneleket, a Brexit és a nemzeti szuverenitás eróziójával kapcsolatos aggodalmak ellenére.

 

„Az európai föderalisták csak az egyre fogyatkozó saját éljenző tömegével akar beszélni, látszólag boldogan nem tudomásul véve, hogy egyre nagyobb a harag, amiért elszakadtak az átlagpolgároktól és nem tisztelik őket.”
írta Weimers pénteken a Brussels Times című lapban.

 

Gunnar Beck, az Alternatíva Németországért (AfD) EP-képviselője szerint számos, az adózással, a védelemmel és a migrációval kapcsolatos javaslata komoly fenyegetést jelent az EU egyes tagállamainak szuverenitására nézve, és akár pusztító következményekkel járhat, ha a javasolt intézkedések közül akár csak néhány hatályba lép.

 

Amint ezek a [hatáskörök] átkerülnek [Brüsszelbe], már nem egy különálló állam vagy, hanem egy nagyobb dolog tartománya.”

fogalmazott a Breitbartnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére