Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A HVG az illegális bevándorlókkal mossa össze az EU-n belüli munkavállalókat

Sümeghi Lóránt

2018.07.31. 10:20

Az önmagát szakmainak és mértékadónak hazudó HVG ismét belekezdett a "fake news" elõállításába, ezúttal az Európai Unión belüli munkavállalókat próbálta összemosni az afrikai és közel-keleti térségbõl Európába igyekvõ illegális bevándorlókkal, migránsokkal.

Itt a bizonyíték: dolgoznak annyit a migránsok, mint a magyarok"

– ezzel a felütéssel indít a szélsőbaloldali lap, amely szemmel láthatóan semmi másban nem érdekelt, csak abban, hogy az illegális bevándorlókat bármi áron jó színben tüntesse fel – ha kell, még a magyarok kárára is.

Azonban a nemcsak félrevezető, hanem nettó uszító címadás után már többek között az alábbi sorok olvashatóak

"Nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon – gyűjtötte össze az Eurostat. A magyar foglalkoztatottsági adat azért is lehet különösen jó európai összehasonlításban, mert a más országból érkezettek közül nagyon sokan dolgoznak. A magyar állampolgárok foglalkoztatottsági aránya 73,2 százalékos, ez az uniós lista középmezőnyére jó, a 13. legmagasabb arány. Azok viszont, akik a többi 27 EU-tagállam valamelyikéből érkeznek, 77,4 százalékban találnak munkát nálunk, ez az unió hetedik legjobb adata. Ami pedig az EU-n kívülről érkezőket illeti: közülük 71,4 százalék dolgozik, ennél magasabb arányt csak négy országban mértek."

Attól most tekintsünk el, hogy a HVG propagandaszűrőjébe valószínűleg hiba csúszott, hiszen köztudott, főbenjáró bűnnek számít az efféle fake news-gyárakban leírni az olyan magyar teljesítményeket, mint hogy "nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon." 

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a névtelen szerző a 27 EU-tagállamból származó munkavállalókra hivatkozik migránsként dacára annak, hogy ők uniós állampolgárokként élhetnek a munkaerő szabad áramlásának lehetőségével. Ráadásul ép ésszel belátható, hogy az EU-n kívüli országokból érkező magyarországi munkavállalók nyilvánvalóan nem Fekete-Afrikából vagy a dél-ázsiai Bangladesből érkeztek, hanem sokkal inkább olyan térségekből, mint a szerbiai Délvidék vagy az ukrajnai Kárpátalja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére