Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A józan magyarokkal szemben Gyurcsány ma Orbán bukását jövendöli

Horváth K. József

2022.11.03. 15:40

„Az önkény hazug világot teremt és hazugságra kényszerít” – írja a haza kommunista bölcse, Gyurcsány Ferenc mai Facebook-okoskodásában.

 

Ha a haza igazi bölcse, Deák Ferenc mondott volna ilyesmit, készséggel aláírom, mert ez a megállapítás önmagában igaz. Csak akkor áll a feje tetejére, ha azt Gyurcsány mondja. Esetében ugyanis nem kell tudni a sorok között olvasni, hiszen már az állítás első szava hazugság. „Önkény”. Hol van itt önkény, kérem szépen?

Persze, valószínűleg szívesebben mondott volna diktatúrát, ami szinonimája az önkénynek, ahogy az önkényuralom, a zsarnokság, az abszolutizmus vagy az elnyomás is az. De Gyurcsány is érzi, hogy a diktatúra gyanúsan nem lenne szalonképes a mai magyar rendszerre. Nem tudná vele Orbánt az autokrácia sötét színében feltüntetni, pedig ő mindennél jobban ezt akarja. Nem tudná úgy folytatni a lejártási kísérletet, hogy „hazug világot teremt és hazugságra kényszerít”. Bár a Böszmét vakon követő bolsik kivételével így se ül föl ennek senki.

 

Az a jó Gyurcsányban, hogy mindenáron meg akarja kaparintani a hatalmat, de képtelen megtalálni hozzá a megfelelő eszközöket. Azt gondolja, ha ő naponta többször hazugozza, önkényezi, hatalmaskodással vádolja Orbánt, akkor előbb-utóbb eléri a célját. Az emberek megutálják és elzavarják a miniszterelnököt. Pedig nem így van. Ennek éppen az ellenkezője az igaz. Így aztán újabb és újabb magas labdát kínál lecsapásra.

Ebből valószínűleg Gyurcsány is sejt valamit, mert az önkényt bejegyzésében először Putyinnal, az ő hazug rendszere által teremtett – Ferenc szerint – hamis országgal igyekszik megmagyarázni.

Az ő személyét a háború tupírozta fel, amely kapcsán Magyarország békepárti, tehát ab ovo szemben áll a fegyveres konfliktussal.

 

De ahogy már az első szónál hazugsággal kezdte Gyurcsány a bejegyzését, hozzá illő módon azzal is folytatta. Azt írja, hogy „Putyin nem győzi le Ukrajnát”. Honnan veszi? Miért nem mondja ki őszintén, hogy lényegében a Nyugat áll szemben az oroszokkal, Ukrajna csak az ártatlan katonákat küldi lélektelenül és számolatlanul a halálba.

Csak hát az igazság a Böszmének sohasem előnyös, ezért nem is beszéli a valóság nyelvét. Éppen most kapott a fejéhez például Zelenszkij felesége, Olena Zelenska, aki a Reuters szerint úgy méltatlankodott: „Nem akarom elhinni, hogy Ukrajna támogatása enyhül. Bajban leszünk, ha a világ szolidaritása elhalványul!”

 

Azaz bárhogy is küzdenek ellene, az igazság világító szentjánosbogarai lassan-lassan csak kimásznak a háborús kövek alól.

A hazugságbejegyzés lényege persze ezután jön.

„Orbán soha nem nyeri meg Magyarországot.” – jelenti ki magabiztosan. Nehéz erre mit mondani. Négy kétharmad után ez akkora marhaság, hogy a hazugság kifejezést nem is érdemes koptatni rajta.

Hacsak nem tud valami szörnyűség közeledtéről a Böszme. Valami erőszakos, vérontásos, polgárháborús megoldásról. Egyébként józan ember miként jelentheti ki azt, hogy „A harcok harca bukásra ítélt. Névadó vezetőjével együtt.”?

Persze van rá adekvát válasz. A mindennapokban ugyanis nem mindig és nem mindenki józan.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére