Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A legagresszívebb kormánygyalázó” Vásárhelyi Mária ismét munkához látott

Horváth K. József

2022.06.21. 13:10

Vásárhelyi Máriát, Nagy Imre sajtófőnökének, Vásárhelyi Miklósnak a lányát nem kell különösebben bemutatni az olvasónak. Kálomista Gábor például úgy jellemezte a hölgyet, hogy „az egyik legagresszívebb ellenzéki kormánygyalázó.”

 

Ha ehhez hozzátesszük, hogy tevékenysége során hivatásszerűen alkalmazza a kettős mércét, akkor nem járunk messze a valóságtól.

Vásárhelyi a vasárnapi időközi önkormányzati választások során érezte fontosnak, hogy fenti tulajdonságainak újabb példájával szolgáljon. Facebook-oldalára a következőket bírta kiírni:
„Ahol a törvényhozásban vád alá helyezett, köztörvényes bűnözők szavazzák meg az alkotmánymódosítást, ott miért csodálkozunk azon, ha egy faluban újraválasztják a jogerősen elítélt polgármestert? Hol bűnöző állam van, ott mindenki szem a láncban!”

Magyarán a Fidesz-KDNP-államigazgatás úgy ahogy van, bűnözők gyülekezete.

Erős állítás, a baj csak az, hogy bizonyítékokat még véletlenül sem említ arra, hogy például milyen bűnözőkre gondolt, amikor az alkotmánymódosítás megszavazásáról beszélt. Ilyennel ugyanis az Országgyűlés nem tud szolgálni. Lehet ugyan, hogy valakit korábban vád alá helyeztek, de a jogerős ítélet hiányzik, így semmi alapja nincs Vásárhelyinek arra, hogy bűnözőkről beszéljen. Az ártatlanság vélelme a jogerős bírói ítéletig ugyanis mindenkit megillet.

 

Persze nem is az volt itt a lényeg, hogy Vásárhelyi jogilag korrekt legyen, hanem az, hogy minél nagyobbat bele tudjon rúgni az Orbán-kormányba még akkor is, ha állítása hazugságon alapul. Elvégre ő egy vérliberális értelmiségi, akinek az apja az volt, ami, tehát neki még ezt is szabad.

Aztán van Vásárhelyi rövid szövegének egy másik fordulata is, miszerint
„miért csodálkozunk azon, ha egy faluban újraválasztják a jogerősen elítélt polgármestert?”

Furcsa világot élünk. A szerző valószínűleg Méhkerék polgármesterére gondolt, akit több mint kétharmaddal választottak újra vasárnap, a kétezres lélekszámú békési faluban, amelyet az ismét bizalmat kapott polgármester 2010 óta vezetett. Az időközi választáson való elindulását a jogszabály lehetővé tette, az emberek pedig továbbra is bizalmat szavaztak neki.

Erre mondja Vásárhelyi Mária, „Hol bűnöző állam van, ott mindenki szem a láncban!”
Vagyis szerinte mindenki bűnöző, aki az államigazgatásban dolgozik.

 

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy amikor függetlennek címkézett baloldali érzelmű polgármesterek kerületek jogerős bírói ítélet után választás útján ismét polgármesteri pozícióba, mint Gyömrőn például, akkor Vásárhelyi Máriának még véletlenül sem jutott eszébe egy rossz szót sem szólni, nemhogy bűnözőkről beszélni.

De hogy az agresszív kormánygyalázatára is hozzunk egy-két példát, megemlítem a következőket:

Egyik korábbi írásában a hölgy azt találta közölni, hogy
„A kormány tudatosan butítja el a társadalmat, mert nem akarja, hogy kiművelt emberfők sokasága ébredjen rá arra, hogy becsapják, kifosztják, megalázzák. (…) A magyar társadalom legyen buta és gyenge – ez a kormány két legfontosabb társadalompolitikai célja.”

Hogy mindezt akár egyetlen adattal alátámasztotta volna, azt fölösleges számonkérni Vásárhelyin, mert egy liberális értelmiséginek szerinte annyi is elég, ha kimondja azt, amit ő igaznak gondol. Még akkor is, ha a tények az ő állításának éppen az ellenkezőjét támasztják alá.

Ugyanennek a gyalázkodásnak egy másik olvasata is előkerült nála az áprilisi választások után a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazással összefüggésben. Így szól:
„Hajszál híján érvényes lett ez az aljas, gyűlöletkeltő, népszavazásnak nevezett propaganda célú voksolás. Az egész népszavazási kampány az emberek tudatlanságára, kiszolgáltatottságára, gyermekeik féltésére, nem létező veszélyektől való megóvására volt felépítve. Mérhetetlenül aljas és undorító játszma volt, amelybe a felnőtt lakosság majdnem felét belerángatták.”

 

Számos példát sorolhatnék a „nem létező veszélyre”. De csak egyet: legutóbb éppen Alföldi Róbert ismerte el, hogy ő igenis középiskolásokat akart érzékenyíteni, de a gyermekvédelmi törvény megalkotása ezt megakadályozta.

És ez az a Vásárhelyi Mária, aki a kormánygyalázásai során a magyarországi jogállamiság hiányáról is rendszeresen és rosszallóan elmélkedik.

A fenti, szabadon leközölt, kormányt bíráló írások jól példázzák, hogy Magyarországon – a jogállam részeként – mennyire „nincs” szólásszabadság.

S miután Karácsony Gergely megnyerte a főpolgármesteri választást 2019-ben, amely ugye a baloldal szerint antidemokratikus, amelyen csak a Fidesz győzhetett volna, aztán mégis kiderült az ellenkezője – a főpolgármester első intézkedései között kinevezte Vásárhelyi Máriát a József Attila Színház felügyelőbizottsága elnökévé. Ez pedig arra jó példa, hogy minden állami intézmény vezetésében fideszesek ülnek. Vagy mégsem?

Hölgyről lévén szó maradjunk udvariasak a rendszeresen gyalázkodó Vásárhelyi Mária bírálata során. Annyi azért belefér, hogy kimondjuk: rossz az, aki rosszra gondol.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére