Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A maszatos kezű Gréczy a nyugdíjasok hasasabb hordóját mérgezi

Horváth K. József

2022.02.14. 15:45

Most, hogy érkeznek a 13. havi nyugdíjak, az ember folyamatosan találkozik az emiatti örömüket kifejező érintettekkel. Ám nem is élnénk Magyarországon, ha valaki ne csöppentene máris mérget a nyugdíjasok plusz egyhavi jövedelemmel meghasasított hordójába. Hogy ki? Naná, hogy a DK.

Pedig Vásárhelyi Mária, az Orbán-kormányt még rossz álmában sem kedvelő szélbalos szociológus is bevallotta, hogy neki is jól jött a 13. havi nyugdíj. Facebookján így ír: „Magam is nyugdíjas vagyok és tudom, hogy mindenkinek, nekem is jól jön a 13. havi nyugdíj. Én is elterveztem már, hogy mire fogom elkölteni.”

Más balos ismerőseim is terveztek. Egyikük új tévét vesz belőle, másikuk az unokákat lepi meg ruhával, cipővel, járul hozzá a taneszközök korszerűsítéséhez. Ami közös bennük, hogy még véletlenül sem gondolnak arra, hogy mintegy a rossz kormányzás reakciójaként visszaküldjék a feladónak. Ettől még szidják persze veszettül, de amit ad, a zsebre vágják. Ha az ember belehallgat például az ATV Fórum adásaiba, nehezen találna a betelefonálók véleménye között olyat, amelyik csak egy jó szót is képes volna mondani az intézkedésről. Arról a pluszpénzről, amit a gyurcsányista Bajnai vett el tőlük 2009-ben.

Ez hagyományos munkamegosztás: Orbán kormányzásával azok is jól járnak, akik nem rá szavaznak, míg Márki-Zay és politikai cimborái csak sértegetik a jobboldali szavazókat.

Így tett a DK-s Gréczy Zsolt cimbora is, aki nem is olyan rég annyira vállalhatatlanul összemaszatolta a kezét ezzel-azzal, hogy maga mondott le az országgyűlési képviselői mandátumáról, hogy ne szégyenkezzen miatta a pártja.

Az ő sértegetése más stílusú, mint Márki-Zayé, de attól még a sértegetés sértegetés, a hazugság pedig hazugság. Facebookjára azt bírta kiírni, hogy „13 év után visszatért a Gyurcsány-korszak. Ma ismét utaltak 13. havi nyugdíjat…”

Hogy mi ebben a sértés?

Hát az, kérem tisztelettel, hogy miközben a „Gyurcsány-korszak” Bajnaija éppen elvette a nyugdíjasok 13. havi juttatását, aközben Gréczy ezt úgy tálalja, mintha éppen odaadta volna nekik. S az elvétel épp olyan jócselekedet lenne, mint az odaadás.

Van továbbá a Gréczy-tempónak még egy rendkívül gusztustalan sugallata. Nevezetesen az, hogy a Gyurcsány-korszak visszatértét, a 13. havi nyugdíj újbóli kézbesítését úgy tünteti föl, mintha akkor milyen jól éltek volna a magyarok, milyen sokat tett volna a nyugdíjasokért a baloldali kabinet. Arra játszik Gréczy, hogy az emberek érezzék úgy, mintha a megszépítő messzeség világa tényleg jobb lett volna a mai életnél. Ahogy Gyurcsányék is szerinte jobbak lennének Orbánnál. Függetlenül attól, hogy Orbántól tényleg megkapják a 13. havi nyugdíjat, nem pedig elveszi tőlük.

Hiába no, ebben jók a gyurcsányisták: a kútmérgezésben, az idegen tollakkal való ékeskedésben. Margaret Thatcher, mint tudjuk ezt így ezt így fogalmazta meg: „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

Nemzetfejlesztő gondolatuk pedig soha nem is volt és bizonyára soha nem is lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére