Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nép hangja: Róna Péter hatalmas bukása a baloldal választási vereségét vetíti előre

Horváth K József

2022.03.11. 16:00

A magyarok jelentős része reményteli üzenetként értékelte az április 3.-i parlamenti választások szempontjából Novák Katalin tegnapi köztársasági elnökké választását.

 

A szavazati arányokat érdemes figyelni. Az ugye nem volt kérdés, hogy a kormánypárti jelöltet meg fogják választani. Ha nem kétharmaddal, akkor legfeljebb feles többséggel is dönteni lehetett volna róla. A kétharmadhoz pedig 133 szavazatra volt szükség. Éppen annyi, mint a Fidesz-KDNP két frakciójának a létszáma. Ha soraikban valaki kételkedett volna Novák Katalin alkalmasságában, akkor nyilván nem szavazza meg, de azt biztosra lehetett venni, hogy 51 százalék, azaz 102 képviselő legalább az igen gombot nyomja meg.

Ehhez képest jött a meglepetés: nemhogy valamennyi kormánypárti szavazott Novák Katalinra, de még további négy képviselő is átszavazott rá az ellenzéki oldalról. Hogy kik, azt titkos szavazás lévén nem lehet tudni, azt azonban feltétlenül le lehet szűrni az eredményből, hogy nagyszerű volt a jelölt kiválasztása.

 

Novák Katalin MTI/Koszticsák Szilárd

 

Novák Katalin ugyanis háromgyerekes, fiatal anya, feleség is egy személyben, aki egy olyan területen végzett idáig kiemelkedő politikai munkát, mint a családpolitika, amelynek értékei politikai oldaltól függetlenül mindenki számára fontosak, mondhatni a társadalom jövője szempontjából is szó szerint életbevágóak.

Novák Katalin közreműködése nyomán ugyanis a magyar termékenységi mutató az elmúlt tíz évben 1,25-ről 1,55-re emelkedett. A köztársasági elnökké választása szempontjából begyűjtött négy plusz szavazat azt mutatja, hogy bizony az ellenzéki képviselők egy része szerint is magyar gyerekekkel kell benépesíteni az országot, nem pedig migránsokkal.

 

Novák Katalin parlamenti sikere még inkább reflektorfénybe állította a baloldal kudarcát. Róna Pétert, a baloldal köztársaságielnök-jelöltjét ugyanis a lehetséges 66 ellenzéki képviselő közül mindössze 51 honatya választotta meg, ami az összes képviselőnek mindössze 25 százaléka. Tehát nemhogy többen szavaztak volna rá, ahogy az a számokból kikövetkeztethető lett volna, hanem a magát egységesnek mondó baloldalon akkora a viszály, a széthúzás, hogy 15-en egyszerűen nem is szavaztak Rónára.

Van, aki ezen meglepődik? A baloldali képviselők között is szép számmal akadnak jóérzésű, melegszívű emberek, akiknek fontosabb a család, a gyerekek jóra való nevelése, minthogy helyettük migránsokkal telepítenék be az országot, ahogy az Róna Péter szerint helyes lenne. Mint ahogy szerinte a rezsicsökkentés is pazarlás. Éppen úgy rendszeres hideg zuhanyban részesítené a magyarokat, ahogy Márki-Zay Péter akarja, aki a gáz- és áramfogyasztást is csökkentené, mélybe rántva az emberek nehezen kiharcolt jelenlegi életszínvonalát. Pont azt mondják, amit Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, akit az 2018-as választások előtt az MSZP díszvendégként fogadott, s akivel a baloldal azóta is rendszeresen kapcsolatot tart. Legutóbb Dobrev Klára beszélt az ATV-ben arról, hogy tárgyalt Timmermanssal, akinek egyáltalán nem számít, hányszoros árat kell fizetni a gázért, a villanyért, havi sokmilliós brüsszeli fizetéséből bőven futja rá, meg sem kottyan neki.

Ilyen politikusok jelentenek tehát mintát a baloldalnak, köztük Róna Péternek is, miközben nem átallnak a nemzet egységéről papolni. Amit szintén erőteljesen cáfol, hogy Róna képes lenne akár népszavazással is hatályon kívül helyezni az Alaptörvényt, amit maga az Alaptörvény 8. cikke kifejezetten tilt.

 

Rónának éppúgy semmi sem jó tehát, ami a magyarok többségének megfelelő, ahogy a teljes baloldal is elveti az eddig elért vívmányok nagy részét, csak a választás előtt azt hazudja, hogy „á, dehogy”.

A magyarok éppen ezért örülnek Novák Katalin tegnapi nagyarányú, ellenzékiekkel is együtt történt megválasztásának, mert azt érzik ki belőle, hogy baloldali szavazók jelentékeny része április 3-án is a saját érdekeire fog szavazni, s fél azokat kockáztatni, fél azokat Márki-Zayékra bízni, mert a lelkük mélyén ők is szívből elítélik a Gyurcsány-tempót, még ha nyilvánosan nem is merik bevallani, kimondani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére