Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Netflix a családon belüli erőszakot népszerűsíti, hol van ilyenkor Elon Musk?

Kovács Nikol

2022.05.03. 16:40

Egy szóval le tudom írni a 365 nap második részének a minőségét: sz8r. 

 

Vannak gondok a Netflix háza táján!

Nem elég, hogy az elmúlt negyedévben 200 ezerrel csökkent a társaság globális előfizetőinek a bázisa, még a 365 nap második részét is elszúrták.

De nagyon!

 

A szolgáltató ne csodálkozzon rajta, hogy szépen sorban elpártolnak tőle. Az alacsony színvonal – és a szinkronos tartalmak hiánya – egy idő után a legkitartóbb, leghűségesebb előfizetőket is elüldözi.

 

Amikor a Netflix azt hitte, hogy ledobja a „365 Nap: Ma” bombát és a premier estéjén az összes előfizető hálószobájában előkerül a bilincs és az ostor, nagyot tévedett.

Személy szerint a film megnézése után

nekem még az élettől is elment a kedvem!

 

Emlékeztetőül: a filmsorozat alapgondolata egy Stockholm-szindróma nevezetű pszichózisra épül. Ez a pszichés betegség egy 1973-as stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő túszok, ha egy kis kedvességet, törődést kapnak a támadóiktól, elkezdenek szimpatizálni velük és védeni kezdik őket.

A mozivásznon ez a következőképpen valósult meg: a maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, majd kiadja neki, hogy 365 napja van arra, hogy beleszeressen, de ha nem így történik, az sem baj tulajdonképpen, ugyanis egy év után szabadon távozhat. A második részben a szerelmes pár összeházasodik és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Vagy valami ilyesmi...

 

 

Legyünk őszinték! Ezzel a filmmel nem az a gond, hogy softpornó. Nem az a gond, hogy gyenge a színészi játék és a forgatókönyv sem érdemel Oscar-díjat. Itt az a probléma, hogy idealizálja és rózsaszín köntösbe bújtatja a bántalmazó kapcsolatot és a párkapcsolati elnyomást.

A nők tárgyiasítása és korlátozása kiemelt szerepet játszik a filmben, s ami a legnagyobb baj az egészben, hogy azt hiszi(k) erre vágynak a nők.

Pedig nem!

 

A családon belüli erőszak – véleményem szerint – az egyik leginkább elítélendő cselekmény, amit ember ember ellen elkövethet. Mindegy, hogy az erőszakot nő, gyermek, vagy egy idős családtag ellen követik el, minden körülmények között elítélendő.

A családon belüli erőszak idealizálására, népszerűsítése érdekében tett törekvés bárhogy is nézzük, megvetendő.

 

Mindezek tükrében, azt gondolom, hogy a Netflix méhkasba nyúlt és főbenjáró bűnt követett el azáltal, hogy idealizálni kívánta a családon belüli erőszakot – a Szürke ötven árnyalatához hasonlóan.

Ezért nem értem, miért nem őrjöng az internet, miért nem akarják meglincselni a Netflix-vezért, s Elon Musk miért nem lépett még közbe?

Igazán felvásárolhatná a Netflixet is...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére