Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A számok is azt mutatják, hogy hatalmas bukás Karácsony biciklisávja

888.hu

2020.05.28. 17:30

Alig használja valaki a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed közötti biciklisávot, derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Április végén pattant ki az a remek gondolod a főváros baloldali vezetésének agyából, hogy Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki, ezzel egy sávba szorítva az autósokat.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy a nagykörúti biciklisáv kialakítása totális bukás.

A cikk kiemeli, múlt hét péntek volt eddig a legerősebb nap a nagykörúti kerékpárossáv forgalmában, aznap összesen 3486 áthaladást rögzítettek a Nyugati pályaudvar és Corvin negyed közé telepített szenzorok. Ez azt jelenti, hogy

átlagosan óránként 145-en tekertek a mintegy három kilométeres szakaszon, irányonként 73-an.

A leggyengébb statisztikát az előző vasárnap hozta, amikor 2261-en bicikliztek a Nagykörúton. Óránkénti lebontásban tehát 94-en, irányonként 47-en a LogLine mérése szerint.

Mindez azt mutatja, hogy az április végén váratlanul bejelentett fővárosi kezdeményezés egyelőre nem eredményezett áttörést a nyeregbe ülőknél, bár kétségtelen, hogy az áthaladások száma megemelkedett az önálló sáv hatására – előtte napi ezer körüli volt – írja a lap.

Megjegyezték, hogy mindennek az autósok látják kárát.

A napi forgalom mintegy 40 ezer gépjárművet számlál a Nagykörúton. Ennek a tömegnek most két sáv helyett egyetlen pályán kell haladnia.

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

A munkahelyemre közlekedve a belvárosban átlagosan körülbelül 10 percet autózom. Most, a kevesebb autó ellenére is, annyi idő alatt teszem meg ezt a szakaszt, mintha egy teljesen átlagos nap közlekednék Pesten, hála Karácsonynak. Azt mondom, ebbe bele tudok törődni, bár elég bosszantó, hogy nem vagyunk annyian és mégsem tudunk haladni, aki a fővárosban autózik, az [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére