Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választási csalás mantrázásával saját vereségének ágyazhat meg a baloldal

Horváth K. József

2022.02.08. 16:20

Egyfolytában reszkettek az ATV A Nap Híre című műsorának vendégei, hogy bizony választási csalásra esélyes az áprilisi voksolás, ergo bukhat a moslékkoalíció, ezért aztán milyen jó, hogy az EBESZ teljes körű megfigyelés lehetőségével számol ennek mintegy „megakadályozására”.

Bár konkrétumokat egyikőjük sem tudott mondani arra vonatkozóan, hogy miféle csalásra gondolnak. Lendvai Ildikó ex-MSZP-s megmondóasszony is csak odáig merészkedett, hogy szerinte „Szégyen, hogy odajutottunk, hogy uniós országként egy teljes körű EBESZ megfigyelést ítél szükségesnek.” Az igazsághoz tartozik, hogy az EBESZ behívása kormányzati hatáskörbe tartozik, amitől 2014-ben és 2018-ban sem zárkózott el a kabinet. Most azonban húsz, főképpen Soroshoz köthető civil szervezet hamarabb elküldte a teljes körű megfigyelést igénylő meghívót, mert – mint írták – szerintük egyebek között nőtt az LMBTQ-ellenes retorika. Utalva gondolom a népszavazásra, amellyel a gyerekeinket szeretnénk megvédeni az óvodák, iskolák kapujában toporgó LMBTQ-propagandisták gyermekintézményekbe való belépésétől. Hát ez aztán az igazi választási csalás, ugye, kedves olvasó!

Azaz az elmúlt választásokon is jelen voltak hasonló missziók hazánkban és mindent rendben találtak. Mint Varga Judit miniszter ezzel kapcsolatban leszögezte: Ez „Bevett szokás, rutin. Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba. Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!”

A kormány egyáltalán nincs tehát izgalomban attól, hogy most várhatóan teljes körű lesz az EBESZ ellenőrzése, jóllehet ilyet az Unión belül csak Bulgáriában tervezett a szervezet, de technikai okokból az sem jött össze.

Jószai Teodóra DK-s képviselőjelölt az ATV-ben Varga Judit kijelentésével kapcsolatban kormányzati cinizmusról beszélt. Szerinte nagy a tétje a választásoknak, mert mint mondta, „egyre cinikusabb” a kormányzati oldal. Úgy fest, hogy miután konkrét példákat nem tudott felhozni a kormány oldal tervezett választási csalására, ezért megpróbált a semmit mondó »cinizmus« minősítésébe belekapaszkodni. Szemlátomást mindenképpen törekednek arra, hogy a választási csalás lehetőségét ezúttal is széltében-hosszában híreszteljék, mintha a kormányoldalhoz bármiféle ilyen eset köthető volna. S nyilván így lesz akkor is, ha az eddigi mintegy húsz helyett most történetesen 200-250 EBESZ megfigyelő érkezik hazánkba, hogy a választás napján kívül ellenőrizze a választási eljárást is, illetve a hozzá kapcsolódó politikai környezetet.

Érdekes azonban, hogy Gyurcsány a maga által beismert 2006-os választási csalásánál egyáltalán nem volt ilyen érdeklődő az EBESZ. Kérdés, hogy csak azért nem, mert éppen baloldali kormányt kellett volna vizsgálnia? Érdekes, hogy akkoriban – hat éven keresztül – éppen Haraszti Miklós, az SZDSZ szélliberális korifeusa volt a szervezet sajtószabadság-felelőse. Ugye, micsoda véletlen?

Nyilván a véletlenek közé tartozik az is, hogy Magyarországon idáig csak a baloldal követett el választási csalást. Elég az 1947-es kékcédulás választásra utalni, amivel a kommunisták a kisgazdák helyét foglalták el. 2002-ben pedig a láncszavazás alkalmazásával csaltak, amit egy MSZP-s helyi vezető leplezett le 2006-ban a Hír Tv Célpont című adásában. A szavazókörök nyolcvan százalékában, hozzávetőlegesen 9 ezer szavazókörben találtak üres borítékot, ami 180 ezer körüli törvénytelen voksot jelentett. A választás végeredménye pedig egyetlen mandátumon, néhány száz szavazaton múlott. 2014-ben pedig egy kamuvideóval próbálták csalás gyanújába keverni a Fideszt, de lebuktak.

A kormánypártokat tehát soha nem tudták csaláson kapni. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem csaltak.

Most azért beszélnek cinizmusról, a szabad média hiányáról, a kormány LMBTQ-ellenességéről, hogy kétségbe vonják a jogállamot, a demokráciát, aminek hiányában ugye minden megtörténhet, akár a választási csalás is. Kitűnő magyarázat lehet ez a választóik számára, hogy miért vesztették el választást. Még az is elképzelhető, hogy saját politikai kudarcuknak ágyaznak meg a választási csalásról szóló felhajtás mantrázásával.

Ehhez persze előbb rajtunk a sor. Mindenkinek el kell menni április 3-án és jó helyre húzni az ikszet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére