Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Városháza nem biztosít ingyenes BKK-utazást a kárpátaljai magyaroknak, helyette a kormányra mutogat

Horváth K. József

2022.03.04. 11:20

Ha valamiben benne van a DK, Márki-Zay Péter vagy úgy közösen a baloldal, akkor ott hihetetlen dolgok történnek.

 

Az ember azt gondolná, hogy menekültkérdésben végre konszenzusközeli állapot alakul ki, hiszen mindenki segíteni akar. Gondolják naivan a józan magyarok... Azért a baloldal ott teszi be a botot a küllők közé, ahol csak tudja, ott mutatja föl szembenállását a kormánnyal, ahol csak lehet. Mindezt azért, hogy a menekültek befogadásában, ellátásában is kiemelkedően teljesítő kabinetet becsmérelje, hogy saját politikai pecsenyéjét sütögesse a választás előtt.

 

Aki tegnap hallgatta Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes ATV-s nyilatkozatát, annak bizony meg kellett kapaszkodnia, hogy ki ne essen a foteléből. Röviden szólva Budapesten minden menekült ingyenesen utazhat a BKK járatain, csak a kettős állampolgárságú magyarok nem. Merthogy szerinte a kormánynak még ezt, meg azt kell adminisztrálnia hozzá….

 

Gy. Németh szó szerint azt mondta, hogy mától „ingyen utazhatnak a BKV járatain, akik ukrán személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy bármilyen menekült papírral igazolják magukat. Itt nagyon fontos azt mondani, és a főpolgármester kezdeményezte ezt a kormánynál, hogy a magyar útlevéllel a kettős állampolgárok számára akkor tudjuk csak biztosítani, ha nekik valamilyen külön papírjuk vagy különleges státuszuk lesz. Hiszen magyar állampolgár esetében sajnos ők kizárásra kerülnek azokból a menekültstátusszal járó juttatásokból, ellátásokból, amit egyébként az ukrán papírokkal érkezők megkapnak.”

 

Ezt Gy. Németh minden szégyenérzet nélkül bele tudta mondani a kamerába. A városháza meg sem próbált átmeneti megoldásról gondoskodni, amíg az adminisztrációt intézik. Ez az igazi érzéketlenség, szívtelenség, háborús helyzetben is a görcsös ragaszkodás a papírokhoz, s nemzettestvéreinknek szándékos háttérbe szorítása. Közben a kormányra mutogatnak, mondván: nem a Városháza a hibás, hanem a gaz kormány.

Csak azt nem tette hozzá, hogy egyébként meg szavazzatok ránk, mert ha mi jövünk, akkor ilyen biztosan nem fordulhat majd elő.

 

Szóval hihetetlen dolgok történnek, ha a baloldal beteszi a lábát az élet bármely területére.

Orbán Viktor így fogalmazott a menekültek ellátásáról? „Szívesen segítjük az ukránokat az oroszokkal való tárgyalásban. Akár helyszínt is biztosítunk a béketárgyalásoknak. Ezen túl humanitárius segítséget nyújtunk Ukrajnának: benzint, gázolajat, élelmiszert, alapellátási cikkeket szállítunk oda. Harmadrészt pedig mindenkit befogadunk, aki Ukrajnából érkezik.”

 

Ennek az aranyfedezete a menekülők vallomása. Amikor Füzesi Olga megérkezett a határra, csak felsőfokon tudott beszélni Magyarországról a HírTV-ben. „Már ott is tényleg a határnál jöttek segíteni, jöttek ajánlani, hogy visznek melegedőbe vagy bár mit. Ahova kell, oda elvisznek. Tényleg mindenki nagyon kedves volt és nagyon szépen köszönjük mindenkinek.”

És akkor megérkeznek a kárpátaljai magyarok Budapestre és a díszes Városháza DK-s korifeusa azt mondja nekik az ingyenes utazásra, hogy fityisz. Talán éppen érzéketlenségéért, a kegyetlen, embertelen lelkületet igénylő politikai feladatok szemrebbenés nélküli végrehajtásáért kapott befutó helyet Gy. Németh a baloldal közös listáján a parlamentbe?

 

És a dolgot még lehet fokozni. Szintén Orbán Viktor emlékeztetett a mai rádióinterjújában Márki-Zay Péter kijelentésére, miszerint „a kárpátaljai magyarok oroszbarátok.” „Ez egy háborús időkben tett följelentés a magyarok ellen” – hívta fel a miniszterelnök. Hozzátette: „Tudjuk jól, hogy a magyaroknak Kárpátalján mindig is voltak problémái, sőt azt is, hogy vannak olyan ukrán csoportok, akik gyanakvóan figyelik őket. Éppen ezért, amikor Magyarországról egy baloldali politikus ilyet üzen az ukránoknak, akkor a legközvetlenebb veszélyt hozza a helyi magyarok fejére.”

 

És még egy mondat a kormányfő interjújából: „Én úgy látom, hogy a baloldal a háború oldalán áll, akkor is, ha ezt nem tudja, mert amit ők mondanak, és amit ők akarnak, az belesodor bennünket a háborúba.”

Ehhez nem kell kommentár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére