Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A városvezetői székben is pártpolitikust játszik Karácsony Gergely

M. Kovács Róbert

2020.06.25. 16:16

Súlyos szereptévesztésben éli mindennapjait Budapest főpolgármestere, hiszen szinte minden megnyilvánulása arra utal: most is baloldali véleményvezérnek képzeli magát, a közlekedőket bosszantó sávlezárásai és sebességcsökkentései mellett szinte kizárólag frázisokat pufogtat városvezetés helyett. Valaki szólhatna neki, hogy ő most Budapest első embere, a budapestiekért kellene dolgoznia és nem tüntikézést szerveznie!

Újabb tiltakozással „fenyegette meg” a kormányt Karácsony Gergely baloldali főpolgármester, aki az ATV Start című műsorában ismét úgy akarta magyarázni a bizonyítványát, hogy közben hetet-havat összehordott. Felkészültségét jól mutatta, hogy Budapest megtakarításait (amelynek mértékét Varga Mihály pénzügyminiszter habozás nélkül lőtte be 180 milliárdra) a főpolgármester úgy 150-160 milliárdra saccolta. Mintha mindegy lenne 10-20 milliárd forint eltérés... Azért 10 ezer millió nem egy zacskó szotyi...

Lapunk Facebook-oldalán több írásunk kommentelői is azzal igyekeztek érvelni Karácsony Gergely mellett, hogy már most többet tett a fővárosért, mit Tarlós István kilenc év alatt. A jól hangzó hasra ütést azonban a „szabadság” megfoghatatlan eszméjén túl senki sem tudta érdemi lépésekkel, építő, és nem a korábbi folyamatok leállítását célzó intézkedések felsorolásával alátámasztani. A tények makacs dolgok.

Ugyanakkor az is világossá vált az elmúlt hetekben, hogy Karácsony Gergely továbbra is a baloldali ellenzék üdvöskéje, PR-fogásaival, kommunikációs taktikájával mindenütt igyekszik aláásni a kormányzati munkát, és minden egyes problémából politikai vitát csinál. Ahogy most a Lánchídból is.

Csütörtök reggel riporteri kérdésre beismerte: most is valami olyasmit terveznek, mint a múltkori aszfaltfirkálós flashmob (az is menyire gyönyörű, hogy a Budapest rendjének megteremtésére felesküdött főpolgármester összefújja az aszfaltot, hogy majd azt a főváros cége közpénzből letakaríthassa...).

Akad valaki Budapesten vagy akár országszerte, aki emlékszik olyan esetre, hogy Tarlós István főpolgármesterként demonstráció szervezésében vett részt? Lehet szeretni vagy nem szeretni a főváros korábbi első emberét, de az biztos, hogy a napi időbeosztását nem pártérdeket szolgáló események, tájékoztatók és Facebook-élőzések tették ki. Tarlós István városvezető volt, hogy jó vagy rossz, azt az idő majd eldönti... bár Budapest 2010 óta tartó fejlődésének, modernizálódásának bizonyítékai mellett tényleg csak félrefordított fejjel lehet elmenni úgy, hogy ne verje ki az ember szemét.

Persze sokan ezt is teszik. Önkéntes ideológiai vakságot vállalva bizonygatják, hogy Budapesten nem történt semmi jó 2010 óta. Lelkük rajta. Ahogy azon is, hogy az egyértelműen elkapkodott és átgondolatlan intézkedések, mint például a hatástanulmányok nélkül a főutakon beindított tömeges közlekedési emberkísérlet, szintén hidegen hagyják a Karácsony-hívőket. Úgy csinálnak, mintha ott sem lenne. Pedig ezek olyan bizonyítékok, amelyek Karácsony Gergely városvezetői munkásságáról árulkodnak. Az, hogy jópofán képes beszólni a kormánynak, lazáskodva nyilatkozgat az általa vezetett főváros vagyonáról, miközben politikai kérdést csinál mindenből, na az pont nem városvezetőre utal. Karácsony most is az a kampányhuszár, aki volt. Aki 140 ígéretet tett megválasztása előtt, és abból mindmáig csak ötöt (!) teljesített maradéktalanul, kettőt részben és heten már dolgozik, de 126-hoz hozzá sem fogott.

Viszont a veszélyhelyzet lezárása óta – ezek szerint – már a második demonstráció szervezésében vesz részt. Vajon Karácsony felfogta, hogy ő most már főpolgármester?! Vajon az is akar maradni, vagy ezek a kampányfogások előkészítik, hogy 2022-ben újra megméresse magát a szivárványszínben pompázó baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként? És ha így van, mit mond majd a budapestieknek? Valami olyat, hogy „kellettek a voksaitok, de csá, gyíkok én leléptem”?

Persze, erős a gyanúm, hogy most már több olyan budapesti sem bánkódna ezen, akik korábban rá szavazott. Lakva ismeri meg az ember a másikat...

Viszont ha ez a városvezetői székben mutatott pártpolitikusi hozzáállás tényleg azt jelenti, hogy Karácsony Gergelynek komolyabb ambíciói vannak, mint a magyar főváros eligazgatása, akkor nem lehetne, hogy távozása előtt már nem nyúl hozzá túl sok ügyhöz?! Hogy nem kényszerít fél útpályás közlekedést a Belvárosban járókra? Hogy nem emeli egekbe a parkolódíjakat a frekventált kerületekben (azt már Zuglóban is bizonyította, hogy tud méregdrága, de veszteséget termelő parkolási rendszert bevezetni)? És hogy nem kényszerít több százezer autóst csoszogásra, csak mert szerinte a biciklis közlekedésé a jövő?

Ha már segíteni nem tud a budapestieken, legalább ne ártson tovább...

Kicsit az az érzésem, hogy a fővárosiak úgy tekintenek majd vissza a Karácsony-érára, mint amikor az egyszeri ember úgy dönt, nem hív szakembert, inkább szakbarbárként otthon ő maga kezd lakásfelújítási munkálatba, majd a nap végén, a kiérdemelt pihenés alatt megszemlélve saját művét, önkritikusan bevallja: „jobb volt, mint lett...”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére