Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder János a gálakiforgató Hadházynak is üzent

Horváth K. József

2022.05.03. 15:00

Ha valaki azt mondja, hogy kifordul a gálája Hadházy Ákos viselkedésétől a parlament alakuló ülésének napján, nagyon finoman fogalmaz.

 

Ez az ember – egyedül a 199-ből – nem tette le tegnap a képviselői esküjét, hogy ezredszer is elmondhassa bicskanyitogatóan hazug mantráját az elcsalt választásról, hogy nem hajlandó közreműködni a demokrácia látszatának fenntartásában.

Hadházy azzal mentegette magát, azért tesz Kisvaszaron alternatív esküt, mert itt akarja fölhívni a figyelmet valami sötét dologra.
„Esküszöm, hogy mindent megteszek azért, hogy az országot elfoglaló, velejéig korrupt bűnszervezettől megszabaduljunk és az általuk elkövetett bűncselekmények ne maradjanak következmények nélkül. Esküszöm, hogy harcolni fogok azért, hogy a következő választás valódi, tisztességes, demokratikus választás legyen.”
– olvasható a Facebook-oldalán közzétett szövegéből.

Ha megnézzük az arányokat a 198 országgyűlési képviselő versus 1 Hadházy tekintetében, akkor ugye mindenki hülye, csak Hadházy nem, mert a többiek nem mondvacsinált kifogásokat kerestek, hanem a törvényes rend szerint tettek eleget képviselői kötelezettségüknek. Amit a lyukas zoknis, lépcsőmászó Hadházy is meg fog tenni, csak akkor senki nem foglalkozhat népszerűséghajhászó, gálagerjesztően öncélú, pitiáner magatartásával.

Kisvaszaron egyébként nagyon is egy akaraton van a falu népe. A községben 237 választópolgár él, akiknek 86 százaléka Nagy Csabára, a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazott, aki 61 százalékkal, fölényesen nyerte meg baranyai körzetét. A moslékkoalíció által indított jelöltre – amelynek a Momentum is tagja – összesen 8, azaz nyolc darab szavazat érkezett, a szavazók 6 százalékának arányában.

 

Itt akar Hadházy igazságot tenni egy általa feltárni óhajtott, romákat érintő ügyben.

Tessék mondani, ha az önkormányzat – amely a feltételezésük szerint nyilván Fidesz-bérenc – annyira rosszul végzi a dolgát, akkor miért szavaznak a helyiek ilyen elsöprő többségben a fideszes Nagy Csabára? Csak nem azért, mert inkább az általa képviselt politikával értenek egyet, mint a Hadházyval? A bűncselekményt, ha van, egyébként a rendőrségnek dolga felderíteni. Hadházy legfeljebb hergelhet, rázhatja az öklét. A kisvaszariak azonban erre nagy ívben tesznek, és gőzerővel támogatják a Fidesz békepárti, biztonságot óvó, családbarát politikáját, ami a szavazatok egyhangúságából kitetszik, hogy községben is rendben van.

S hogy mennyire nem járunk messze az igazságtól Hadházy magatartásának megítélésében, azt Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök is visszaigazolja friss nyilatkozatában.

 

„Én nem szeretem, ha egy Hadházy Ákos nevű ember azt mondja, hogy ő nem megy be a parlament nyitóülésére. Nem gondolom azt, hogy félre kell vonulni, s meg kell sértődni azon, hogy nem nyerték meg a választást. Nyerték volna meg.”

Kell ennél pontosabb megfogalmazás? – tessék mondani.

És akkor olvassuk el Áder János köztársasági elnök beszédének egy kis részletét, amit a parlament alakuló ülésén mondott el:

 

„Deák Ferencnek, a reformkor nagyjainak, vagy az 1867-es kiegyezés előkészítőinek a példája azt mutatja, hogy csak igenekből lehet országot építeni. De ahhoz, hogy ez az építkezés sikeres legyen, hogy a választók bizalmát elnyerhessék, megtarthassák, először nemet kell mondani néhány dologra. Nemet kell mondani a kettős mérce alkalmazására, az öncélú, rövidlátó politikára, az idegen érdekek kiszolgálására. Nemet kell mondani az alkotmányellenes szándékokra, a társadalom nyugalmának megzavarására, a békétlenségre. Nemet kell mondani a hazugságra, a demagógiára, a jellemtelenségre, elvtelenségre. Nemet az alpári beszédre.”

 

Kell még valamit mondanom, kedves gálakifordító Hadházy úr?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére