Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alakuló ülés: a Momentum saját tábláját mutatta föl Hadházynak a lónak a szerszámáról

Horváth K. József

2022.04.29. 15:00

A helyzet az, hogy Hadházy Ákos a Bourbonokhoz hasonlóan semmit nem tanul és semmit nem felejt. Épp olyan öntörvényű, mint unokatestvére, Márki-Zay Péter, akinek egy hónapja sincs, hogy a választók a nagypolitikából azonnali kiállítás mellett piros lapot mutattak föl.

 

Hadházy pedig most annak ellenére járja a maga útját, hogy saját politikai közössége, a Momentum fordított hátat neki, jelezve: ők bizony bemennek a parlament alakuló ülésére, mert csak így tudják letenni az esküt. A törvény szerint ezzel legitimálhatják magukat a képviselői jog gyakorlására, amit a választói felhatalmazás jelent, illetve ezen aktus aláírása révén lesz módjuk fölvenni a képviselőknek járó havi másfél, frakcióvezetőnek közel négymillió forintos havi apanázst. Annyira azért nem hülyék, hogy erről lemondjanak. Zokszó nélkül felmutatják Hadházynak azt a táblát, amit a lódoktornak is becézett állatorvos mutatott föl a parlamentnek az előző ciklusban, rajta öles betűkkel, hogy a „A lónak a f@szát”. Lódoktor lévén, pontosan tudja, hogy ilyen – nem is kicsi – szerv létezik, csak arra nem számított, hogy ezzel most éppen őt fogják megcélozni elvtársai.

 

Ez az egész purparlé, mint cseppben a tenger, jellemzi az egész baloldal politikai felkészültségét. Elsősorban azt, hogy előbb beszélnek, mint gondolkoznak. Ráadásul úgy beszélnek, hogy a megszólalás részleteivel nincsenek is tisztában. Jámbor András ellenzéki képviselő mondta egy minapi megszólalásában, hogy a fideszesek „okosabbak nálunk”. Íme, lám, nem hazudott.

Öröm ez a beismerés, eddig ugyanis erre nem volt példa. Amikor ugyanis eddig lelepleződött a baloldal aktuális ostobasága, akkor érvek vagy elnézéskérés helyett mindig az albán légvédelem legfőbb harcászati eszköze, az ökölrázás került bevetésre.

Emlékezhetünk, mielőtt a Momentum beadta a derekát, hogy mégis részt vesz a parlament alakuló ülésén, Fekete-Győr András olyan feltételeket szabott, amivel az egész törvényalkotási jogrendszer fel akarta forgatni. Mintha nem hallott volna arról, hogy ilyen természetű változtatásokra csak a parlamenti többségnek van joga, amely nem Fekete-Győr András ostoba feltételeinek, hanem a választóknak tartozik elszámolással. A választók pedig egyebek mellett a törvényes rendet tartják elsődlegesnek, amely révén megelőzhető a káosz, megőrizhető az ország biztonsága, zökkenőmentesen folytatódhat a mindennapi élet. Mert tudjuk, piros volt a paradicsom, nem sárga…

 

Ettől a mélységtől persze Hadházy Ákos sem marad el, aki szintén pontokba szedte a bornírtságait leszögezve például, hogy „Az egységes ellenzék ne vegyen részt a parlament alakuló, és a választásokat legitimáló ülésén!”

Furcsa, hogy amikor egy magát felkészültnek tartó ember ilyeneket mond, akkor nem röhögi el magát. Akkor Hadházy iránymutatása szerint nyilvánvaló, hogy választásokat sem kellene tartani. Elég, ha Hadházy rámutat a jelöltekre, te leszel képviselő, te nem. Pont. Sötét gondolatai szerint ugyanis nem a nép legitimálja a választásokat, hanem maga az ellenzék, ezen belül a magát tévedhetetlen éceszgébernek tartó Hadházy Ákos.

Pedig hát tudjuk, mit mond ilyenkor Gyurcsány – édesanyjával folytatott párbeszédüket idézve –: „Egy lószart, mama.” Vagy amint a Momentum mutatta föl Hadházynak a saját táblája szövegét: „A lónak a f@szát”.

 

A Jámbor András szerint szerényen bútorozott agyú ellenzék, benne a Momentummal és Fekete-Győrrel ugyanis rájött arra, hogy vége a kampánynak. Valaki biztos megsúgta nekik. Hiába rázzák az öklüket, a szabályok áthágásával legfeljebb magukkal és saját választóikkal szúrnak ki. Például, ha nem tesznek eleget jogszabályi kötelességüknek. Így, ha nem vesznek részt a parlament alakuló ülésén és ott nem teszik le az esküt. A teljes ellenzék ott lesz, csak Hadházy nem. Nem fog hiányozni.

Elképzelheti a kedves választó, mi lett volna, ha a baloldalnak szavaznak bizalmat, amelynek olyan tagjai vannak, akik a soron következő feladatukra sem képesek jogilag helyesen felkészülni. Csak ordítanak, mint a fába szorult féreg, aztán mikor kiderül, hogy tervük úgy hülyeség, ahogy van, akkor behúzzák fülüket-farkukat, és elkussolva beállnak a sarokba.

Hála önöknek, kedves Választók! Bölcsességük megóvta a nemzetett attól, hogy ez a szerény képességekkel megáldott ellenzék kockára tegye a magyarok jelenét és jövőjét.

Még békeidőben sem megy nekik a politika. Most pedig háború van!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére