Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álhírt terjesztett az RTL Klub a karácsonyi vásárokról

888.hu

2020.10.15. 13:20

Helyreigazítást követel az Emmi az ellenzéki csatorna kamuhírét átvett médiumoktól is.
Az RTL Klub egyik híradós anyagában elhangzottakra hivatkozva számos médiumban valótlan állítás jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) és annak vezetőjét illetően

– tudatta közleményben az Emmi.

A RTL Híradó kedd esti adásában, a karácsonyi vásárokról szóló riportban

valótlanul állították, hogy az Emmi vezetője, Kásler Miklós miniszter szerint a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma ellenére is meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

az Emmi minisztere nem mondta, és az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága sem írta le egyetlen dokumentumban sem, hogy a karácsonyi vásárokat meg lehet tartani. Erről nem is az Emmi minisztere hivatott dönteni.

Az operatív törzs minden lehetőség számbavételének szándékával a közelmúltban feladatul szabta a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) egy iránymutatás elkészítését a járványügyi szabályok betartására a karácsonyi vásárok tekintetében. Ezt az NNK el is végezte, megalkotott egy eljárásrendet. A karácsonyi vásárokkal kapcsolatosan azonban – számos körülmény, többek között az NNK ajánlásainak figyelembevételével – az operatív törzs fog döntést hozni.

A valótlan állítás sugárzása miatt az Emmi felszólította az RTL Klubot helyreigazítás közlésére, és helyesbítésre kéri valamennyi médiumot, amely átvette az RTL álhírét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére