Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az "elüldözött" Soros-egyetem a pesti metróban plakátokkal verbuvál hallgatókat

Vincze Viktor Attila

2019.01.28. 17:00

A Soros György céljait támogató nemzetközi balliberális sajtó hetek óta hírhamisító módon írja azt, hogy a magyar kormány "meggyilkolta" és "teljesen elüldözte" a Soros-egyetemet Magyarországról.

A valóságban azonban Soros intézményét olyannyira elüldözte az Orbán-kormány, hogy a nyílt társadalom elméletét hirdető egyetem – most éppen CEU-ként – a budapesti metróban elhelyezett fizetett hirdetésekkel próbál meg hallgatókat verbuválni a fizetős képzéseire. 

A Magyar Idők értesülése szerint a 2-es metró vonalán, magyar nyelvű plakátokon hirdeti budapesti képzéseit a CEU.

A Kossuth, a Batthyány, valamint a Deák téri állomások mozgólépcsői mentén találhatók a hirdetések, amelyekhez hasonlót több más magyar egyetem is rendszeresen elhelyez"

– közölte a napilappal Enyedi Zsolt, Soros György egyetemének rektorhelyettese.

Enyedi azt is elmondta a lapnak, hogy korábban hasonló hirdetésekkel nem próbálkoztak, ez az első olyan plakátkampányuk, amivel a következő szemeszterre szeretnének hallgatókat toborozni.

Az ellenzéki médiumok ugyan előszeretettel állítják be a Soros-egyetem ügyét úgy, hogy azt kormányzati döntésekkel elüldözték, ám a valóságban ez egyáltalán nem igaz. A Soros-egyetem ugyanis csupán az amerikai akkreditációjú képzéseit viszi Bécsbe, miután Magyarországon – az ehhez szükséges feltételek nem teljesítése miatt – többé már nem jogosult tengerentúli diplomák kiadására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére