Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság szentesítette FeGyőr beígért sajtóleszámolását

M. Kovács Róbert

2021.04.01. 14:40

Alig nyolc nap kellett Vera Jourová EB-alelnöknek, hogy kérdéseinkre válaszolva közölje: nem áll szándékában elítélni Fekete-Győr András Momentum-elnök jobboldali újságírókat fenyegető szavait, mert ez tagállami belügy. A jelek szerint csak a Népszabadság és a Klubrádió ügye ér el Brüsszelig...

 

Miközben idehaza felfortyant a közvélemény, amikor Fekete-Győr András Momentum-elnök az általa „propagandistáknak” tartott újságírókat azzal fenyegette meg, hogy kormányváltás esetén eltiltanák őket a foglalkozásuktól, a sajtómunkatársak védelmét éppen zászlajára tűző Európai Bizottság nemcsak hallgat, de azt is tudomásunkra hozta, hogy

nem áll szándékában a konkrét esetben védelmébe venni a megfenyegetetteket.

A 888.hu megkeresésére Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős alelnöke közölte,

nem emeli fel a szavát FeGyőr fenyegetése ellen, mert az „tagállami belügy”.

Érdekes módon ugyanez az EB-alelnök a Klubrádióval kapcsolatban úgy fogalmazott:

Azok az igazán bátor vezetők, akik hagyják, hogy a polgárok megfelelően informálódjanak, nem azok, akik elhallgattatják a kritikusaikat.”

 

Az alelnök érvelése úgy sántít mint egy fenékbe lőtt háromlábú kutya, ugyanis arra hivatkozik:

A bizottságban elsősorban az európai szerződéseken alapuló rendszerszintű megoldásokon dolgozunk, ahelyett hogy minden egyes esettel foglalkoznánk.”

 

Hmmmm... ismét csak... akkor mi köze is volt a Klubrádióhoz?!

Persze az alelnök válaszleve tartalmaz még olyan brüsszelita lózungokat, mint:

Bármely európai újságírónak anélkül kellene dolgoznia, hogy félnie kelljen a vádemeléstől vagy a támadásoktól. A bizottság jelenleg ajánlást készít a tagállamok számára az újságírók (online és offline) védelmének biztosításáról, valamint az EU-ban a nemi és kisebbségi alapú támadások kezeléséről. Az ajánlást még ebben az évben elfogadják.”

 

(Érdekes, hogy ebbe a kérdéskörbe is bekerült az LMBTQI-közösségnek járó védelem...)

Vagyis elméletileg ez a védelem a jobboldali publicistáknak is járna, csak nem jut..., amire érdekes magyarázatot ad a „független” bizottsági alelnök:

Az újságírás szerepe az, hogy a hatalmat és a hatalmasokat nyomon kövesse, mivel a független média nemcsak az információszolgáltatás, hanem a korrupció felfedezése szempontjából is fontos pillér.”

 

Ugyan, tegye már fel a kezét, aki emlékszik olyan esetre, hogy bármely magyar ellenzéki politikus korrupciós ügye eljutott a brüsszeli döntéshozókig!

De a duma, az megy...

Jourová alelnök többször is hangot adott aggodalmának az újságírók, különösen a politikai tudósítók ellen irányuló erőszak miatt. A mi feladatunk politikusként tényekkel válaszolni, nem támadásokkal. Hadd hangsúlyozzam azt is, hogy a bizottság számára ez nem baloldali vagy jobboldali ideológia kérdése, hanem a szabályok tiszteletben tartása.”

 

Furcsa ezt olvasni, amikor a Klubrádió miatt képes volt szót emelni, de FeGyőr fenyegetőzését belügynek minősíti.

No comment...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére