Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrákok „viccelődtek” Orbán politikai győzelmein

Horváth K. József

2022.06.03. 13:20

Nem tudom, önök mikor mondták utoljára a szomszéd uruknak, hogy ideje lenne, ha szívinfarktust kapna, asszonyának meg hogy nem a legideálisabb a testsúlya? Magyarán kövér a nagysága.

 

Nem teszünk ilyet, mert senki nem szeret házhoz menni a pofonért, hogy a jószomszédi viszony megőrzésének fontosságáról ne is beszéljünk, elvégre rossz szomszédság török átok.

Tudja ezt minden normális ember, csak az az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója, Karl Pachner nem. Ő volt az a nagyon okos, nagyon tisztességes ember, aki nem kevesebbet mert leírni Facebook oldalára, minthogy „Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és le is mondhatna.” Ezt követően pedig a magyar kormányfő testsúlyával is viccelődött egy sort, szerinte Orbán Viktor testsúlya nem éppen a legideálisabb, valamint a folytonos „izgalmi állapot” sem segít neki.

Az ORF az osztrák állam tulajdonában van, tehát az osztrák kormánykörök által kinevezett Karl Pachner azon háborodott fel ennyire, hogy a magyar kormány nem változtatta meg a már hosszú hetek óta ismert álláspontját Kirill pátriárka szankciók alóli mentesítésével kapcsolatban. Hogy tudniillik Magyarország addig nem hagyta jóvá a hatodik szankciós csomag véglegesítését, amíg a pátriárka le nem került a büntetőintézkedések által sújtott személyek listájáról. Ez ellen egyébként a hét eleji brüsszeli csúcstalálkozón egyik uniós állam- és kormányfő sem emelt szót.

A durva és mélyen megdöbbentő megnyilvánulás miatt a külügyminisztérium péntek reggelre berendelte Ausztria budapesti nagykövetét, és magyarázatot kért az osztrák állami média vezetőjének botrányos kijelentésére – tette közzé a külügyminisztérium szóvivője. Ez a dolog hivatalos része. Még szép, hogy a magyar külügy szőnyeg szélére állította az osztrák nagykövetet.

Közben azonban valami megvilágosulhatott Karl Pachner agyában is arról, hogy túltolta a bicajt, mert levette a posztját és bocsánatot kért a durváskodásáért. „Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből.”

Hogy mi a szarkasztikus, arról lehetne vitatkozni, de abban is biztos vagyok, hogy Pachner nem véletlenül tette ki durva posztját a Facebookra. Az ember fejében még az is megfordul, hogy átruházott hatáskörben járt el, mert ha valaki hivatalosan meg akarja szólítani a magyar miniszterelnököt, akkor arra a jelenlegi osztrák kancellár lehetne illetékes, Karl Nehammer. Ő, aki ugyan már egy éve tölti be a kancellári tisztet, de kis túlzással senki nem tudja a világban, hogy hívják az osztrák kormány fejét. Egy év alatt ugyanis semmi nevezetes eseménnyel nem hívta föl magára a világ figyelmét.

Nem lehetetlen, hogy az európai mainstream megbízásából Orbán provokálása lett volna az első olyan lépés, amellyel magára irányíthatta volna a reflektorokat. Egyenes kiálláshoz azonban gerinc kell és bátorság, aminek véleményes meglétéről ne nyissunk vitát. Ezért jöhetett aztán kézre a nyilván mindenre kapható beosztott, Karl Pachner, főleg, ha a legfőbb hivatali főnökétől kap erre visszautasíthatatlan felkérést.

Az uniós mainstrem ugyanis nyilván nagyon dühös, hogy Orbán egy héten belül kétszer is két vállra fektette őket. Tehetetlen dühükben meg ennyire futhatta, hogy primitív módon borsot törjenek a magyar kormányfő orra alá.

 

Persze itt sincs új a nap alatt. Az osztrákokkal már Orbán korábbi kormányzásának idejében is meggyűlt a bajunk. Emlékezhetünk, amikor mindenki Orbánt támadta a kerítésépítés miatt, akkor a taxisofőrből kancellárrá avanzsált Werner Faymann is érezte a kerítés fontosságát. Ezért ő is nekifogott építeni, de hogy ne lehessen a kerítés miatt felelősségre vonni, másként nevezte el. „Mi nem kerítést építünk, hanem kaput oldalszárnyakkal!” – mondta.

De említhetem Kurz kancellár hozzánk való kedvességét is, akit kampányában és a hivatalba lépés után is a magyar kormány elhalmozott a segítségével. Aztán amikor a Magyarországgal ellenséges, minden alapot nélkülöző Sargentini-jelentés került az Európai Parlament napirendjére, akkor Kurz egy nappal a „vita” előtt bejelentette, hogy pártja megszavazza a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést.

Szóval egyáltalán nem meglepő Karl Pachner minapi durváskodása. Akár saját fejéből pattant ki a szikra, akár nem. Csak zárójelben jegyzem meg, egy állami tisztviselő ilyen horderejű bejegyzést főnökei jóváhagyása nélkül nem tesz, nem tehet meg.

Ha valaki ezek után megemlíti azt a magyarok között eléggé közszájon forgó megállapítást, hogy soha ne bízz az osztrákokban, akkor bizony nehéz lesz vitatkozni vele.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére