Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az RTL Klub nem politizál, de az Orbán-kormányt talán szívesen megbuktatná

Horváth K. József

2021.09.08. 18:00

Mit gondol a kedves olvasó, keres ma bármely színész, humorista, megmondóember a köztelevízióban vagy kormányközeli kereskedelmi csatornán egy szűk órás, ökörködésnek szánt, alapvetően a kormányt nevetségessé tenni akaró, leginkább a megbuktatásán munkálkodó produkcióért 600–800 ezer forintot?

 

A legújabban az előválasztási kampányba bekapcsolódó RTL Klubot ne vegyük ide. Nemcsak azért ne, mert nekik volt pénzük arra, hogy a 16 évig futó Heti Hetes szereplőit alkalmanként és személyenként – a penzcentrum.hu információja szerint – ekkora összeggel honorálja, hanem azért se, mert az RTL Klub valószínűleg be sem vallaná, hogy mennyi gázsit fizetett ki nekik.

Meg bármit is mondana, annak hitelessége enyhén szólva kérdéses lenne. Mindjárt mondom, miért.

A Heti Hetes ugyanis bő másfél évtizeden át másról sem szólt, mint politizálásról. Az Orbán-ellenes közhangulat hergeléséről, amire számításaink szerint – egy átlagos szereplői gázsi 700 ezer forintjával – éves szinten több mint 33 milliót fizettek ki. Így a műsor fennállása alatt 537 milliót vihetett haza a szerencsés. Az Orbán-ellenes lázítás 16 év alatt pedig összességében mintegy 3,8 milliárd forintjába kerülhetett az RTL Magyarországnak. Ezzel önmagában nem is volna semmi baj, hiszen egy külföldi magánvállalkozás a tulajdonosok pénzét költötte a gyűlölködés bajnokaira.

Ehhez képest júniusban Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója az Indexnek kijelentette: „Az RTL Magyarország nem politizál, és nem is politizált.” Tényleg nem, láthatjuk jól... A Heti Hetes 2017-ben szűnt meg, Vidus pedig hat éve irányítja a csatornát, ami azt jelenti, hogy a műsor még az ő regnálása alatt is bőven politizált. A minapi bejelentésükből is az látszik, mintha Vidus Gabriella egyik szavát a másikba öltené. Megtudtuk ugyanis, hogy a cég beszáll a miniszterelnök-jelöltek vitájába, abból kettőt is közvetít. Tehát a vezérigazgató szavaival ellentétben a csatorna – szemmel láthatóan – nagyon is politizál, most is.

Summa summarum: nyilvánvalóan elképzelhetetlen, hogy egy közszolgálati vagy magyar tulajdonú kereskedelmi csatornán a fentit akár csak megközelítő összegeket fizetnének ki egy órácskáért. A baloldali kritikák mégis emiatt mennydörögnek.

Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a napokban megjelent egy dal, ahogy a ballibek nevezik, az előválasztás himnusza. Az Élni hívlak című szerzemény, amelyben több, az egykori Heti Hetesben is közreműködő ismert arc szerepel.

Ismét ott tartunk ugyanis, ahol a Heti Hetes idejében tartottunk. Gálvölgyiék most is lázítanak. Mondja a szöveg, hogy „azok látszanak épp most erősnek, kik a szabad álmaid kitépték belőled”. Megértem őket. Havonta négyszer egyórás politikai hergelés miatti álmaik elhajtását, a lényegében munka nélkül havi közel hárommillió forint iránt érzett vágyaik szertefoszlását sirathatják.

Az ember szeméből kicsordul a könny, amikor ehhez képest Gálvölgyi János Blikk-beli szavait olvassa: „Volt olyan hónap, amikor nulla forint volt a bevételünk. Csak a nyugdíjunkat kaptuk, és semmi mást. Őszinte leszek, nem is tudom, hogy abból hogyan lehetne megélni.” Akinek azért – bevallása szerint – van egy kis tartaléka...

Miután Gálvölgyi szinte valamennyi Heti Hetesben szerepelt, akár csak e műsorból is félretehetett valamicskét.

S most? Fogytán a tartalék? Ezért közreműködnek az előválasztásra mozgósítani hivatott „himnuszban”?

Érdemes azért megszívlelni, Demeter Szilárd kulturális miniszteri biztos üzenetét a klipben szereplő Gálvölgyi Jánoshoz, Pogány Judithoz, Péterfy Borihoz, Hegyi Barbarához, Csákányi Eszterhez, Cserhalmi Györgyhöz, Bródy Jánoshoz és Kulka Jánoshoz: „Van egy rossz hírem a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapata számára: nem a jobboldaltól kell tartaniuk. Ahhoz képest, amilyen szabadságban élhettek az elmúlt három kormányzati ciklus alatt, egy esetleges kormányváltást követően nekik annyi, na az lesz a pokol. Felfalják őket a saját kineveltjeik, akik ugyancsak egymásnak akarják adni az ösztöndíjakat, zsíros állásokat, miegymást. Ezért őket fogják támadni. Mert a marxista baloldal mindig, minden időkben és mindehol ezt csinálta. Egymást nyírják ki. És legtöbbször a feltörekvő új kommunisták nyertek.”

Persze ha győznek Gyurcsányék, amiről a biztos pártválasztók többsége szerint, ugye, szó sem lehet.

Ennek ellenére nem féltem Gálvölgyiéket. Biztos marad még ez meg az a ládafiában.

(Forrás: YouTube)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére