Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bizonyítványosztás: ezúttal a sztrájkoló tanárok buktak meg a vizsgán

Horváth K. József

2022.02.11. 17:00

Ilyet is ritkán lát a világ, hogy a félévi bizonyítványosztás idején ne csak a gyengén teljesítő tanulók, hanem a szándékosan a törvénnyel szemben sztrájkolók bukjanak meg, de nagyon.

Velük együtt bukott a DK politikája is, amelynek papíron a jogállamot egekig magasztaló képviselői tegnap is, ma is lábbal tiporták a bíróság jogerős döntését, érvek nélkül tagadva a bírói függetlenség létét.

A Fővárosi Törvényszék ugyanis másodfokon jogerősen törvénytelennek minősített a január 31-re szervezett figyelmeztető sztrájkjukat. Amelyet ráadásul nem is annyira saját érdekeik védelmében, hanem – Márki-Zay kékszalagjának kitűzésével – politikai akcióként lehet értelmezni, hogy nagyobb nyilvánosságot adjanak a kormány megbuktatására készülő, de a baloldali elemzők által is vérszegénynek, és kontraproduktívnak minősített gyurcsányista kampánynak. Nem szólva Márki-Zay Péter naponta sorjázó, a választókat lenéző ostobaságainak győzelmi esélyt dinamikusan csökkentő hatásáról.

A jogállam bajnokai azonban még véletlenül sem vennének tudomást a Fővárosi Törvényszék jogerős döntéséről. Ha ugyanis az elégséges szolgáltatások tekintetében a munkaadó nem tud megállapodni a szakszervezetekkel, akkor a bíróságnak van joga döntést hozni. S hiába döntött az első fok a sztrájk jogszerűsége mellett, ez a végzés nem jogerős, nem végrehajtható addig, amíg a fellebbezés nyomán a másodfokú bírósági döntés meg nem születik. Tudta ezt jól mind a két szakszervezet, s azt is, hogy megállapodás sincs a felek között.

Ők tehát szándékosan mentek szembe a jogszabályokkal, noha a szaktárca is azt kérte tőlük, hogy tanúsítsanak jogkövető magatartást és várják meg a jogerős másodfokú döntést. Érdekes előzmény, hogy a három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt a pedagógus szakszervezetei Dobrev Klárával egyeztettek, amiből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy nem annyira a megegyezés, mint a politikai hangulatkeltés a céljuk.

Az ATV Egyenes Beszédében ezt erősítette meg tegnap Arató Gergely, DK-s korifeus, illetve a fehérekről, mint hetero, keresztény „rémisztő képződményekről” beszélő Niedermüller Péter, szintén DK-s polgármester.

Arató Gergelynek volt képe anélkül belemenni egy tízperces beszélgetésbe a csatornán a „jogellenes” pedagógussztrájkról, hogy már első mondatában kijelentette: „Nyilván a jogi részleteket nem ismerem és nem is akarom kommentálni.” Akkor miről óhajt beszélni a képviselő úr? Az egész beszélgetés ugyanis így színtiszta hergelés. A jogállam egekig magasztalója egy kézlegyintéssel elintézte a bíróság döntését, nettó politikai érdekből nem vesz róla tudomást csak azért, hogy hergelje a nézőket a kormány, illetve a pedagógusok azon elsöprő többsége ellen, akik nem vettek részt a sztrájkban, hanem kötelességszerűen végezték a munkájukat. Nem terhelve újabb hiányzásokkal sem a tanulókat, sem a járvány időszakban különben is sokszor otthon maradni kényszerülő gyereket szüleit politikai pecsenyéjük sütögetésével.

Ma reggel Niedermüller Péter folytatta a hergelést ugyanazon a csatornán, amikor a sztrájk jogellenességéről kérdezték. A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével kapcsolatban arcátlanul megjegyezte: A sztrájk megítélése „Nem hiszem, hogy a sztrájkolókat, sokkal inkább a bírósági függetlenséget minősíti.”

A dolog azért különösen elképesztő, mert a gyerekeket az iskolában a rendre, a kötelességük teljesítésére, a szabályok betartására nevelik – egyebek mellett a példaadással is. Miféle példa az, ha a gyerekek tanárai tudatosan, politikai okokból mennek szembe azzal a jogrenddel, amely egy ország nyugodt működését hivatott szolgálni.

Mire nevelik a jövő generációját? Csak nem a zűrzavarra, az emberellenességre, az ország kifosztására, ami a baloldali kormányok elválaszthatatlan hozzátartozója, miközben az alkotmányosság lábbal tiprása mellett reggeltől estig a jogállamiság elsőszámú védelmezőiként állítják be magukat?

Még szerencse, hogy a nem sztrájkoló pedagógusok elsöprő többsége reményt ad arra, hogy nem szemforgató, képmutató, hazug generációk kerülnek ki az iskolapadokból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére