Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bokros, a „kőbaltás miniszter” megint csomagot készít

Horváth K. József

2021.11.22. 16:20

A megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere legújabb cikkében bebizonyította, hogy továbbra sem szeret a magyar emberek oldalára állni.

 

Az Élet és Irodalomban közzétett írásában található információk alapján nehéz eldönteni, hogy Bokros beszél-e a gyurcsányisták miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay szájával, vagy fordítva. Inkább az utóbbi a valószínű. A Biblia nyelvén szólva: a kéz Ézsaué, a hang Jákobé, közgazdasági tudománya ugyanis Bokrosnak van. Más kérdés, hogy ennek a magyarok sosem örültek. Mint ismeretes, pénzügyminiszterként olyan jól sikerült elhúznia a magyarok nótáját, hogy a neve azóta is levakarhatatlan a róla elnevezett Bokros-csomagról. Politikusként pedig sokáig tartotta a közvélemény-kutatások népszerűtlenségi rekordját. Orbán Ottó Kossuth-díjas magyar költő Gondolatok a leégett könyvtárban című versében „kőbaltás miniszterként” utal rá. De hogy az embereket lenéző hajlam mennyire a vérében van, arra mi sem jellemzőbb, hogy amikor 2014-ben a baloldal főpolgármester-jelöltjeként csúfos, 50-36 százalék arányú vereséget szenvedett Tarlós Istvántól, akkor azzal igyekezett szépíteni a méretes kudarcot, hogy „diktatúrában ez is győzelemnek számít”.

Ám hogy mennyire nem a múlt embere Bokros Lajos, mennyire ott van a gyurcsányisták hátterében, jól mutatják legfrissebb népnyúzó gondolatai.

A 13. havi nyugdíjról:

„Többször megírtam már, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítése indokolatlan, mert soha senki sem fizetett évente 13 nyugdíjjárulékot, márpedig a biztosítási elvű, felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben a kifizetéseket a befizetések igazolják.” Az egyáltalán nem zavarja, hogy vannak egyéb szempontok is a nyugdíjjárulékok méricskélésénél, s ha a gazdaság úgy teljesít, akkor egy szociálisan érzékeny kormány odafigyel a nyugdíjasokra, s odaadja nekik azt, amit a másik elvett tőlük. Gyurcsány gyengén teljesítő, rosszul vezetett gazdasága nemhogy nyugdíjprémiumot nem adott soha, amit a nyugdíjasok éppen ebben a hónapban kaptak meg, egységesen 80 ezer forintot, hanem a 13. havi nyugdíjat is elvette tőlük, amit Orbán visszaadott. Igaz, ők nem hallgattak Bokros közgazdasági fejtegetésére.

A minimálbérről:

„A minimálbér 200 ezer forintra emelése majdnem 20 százalékos, a garantált bérminimum 260 ezer forintra történő felhúzása pedig csaknem 19 százalékos növekedést jelent az idei évihez képest. Ez mértéktelenül eltúlzott emelés.” Mégis meg lehet csinálni, ha nem Bokros a tanácsadó. Orbán révén ezzel 2022-től magasabb lesz a minimálbér, mint amennyi a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az átlagbér volt.

A fegyverpénzről:

„A 6 havi fegyverpénz odaígérése azt a benyomást kelti, hogy az önkényuralmi kormány ezzel kívánja megvásárolni a fegyveres testületeket arra az alkalomra, ha a demokratikus kormány a jogállamot visszaépíteni szándékozó intézkedései nyomán maga a Fidesz visz ki tömegeket az utcára.” Ennél a megjegyzésnél kevés aljasabbat lehet olvasni napjainkban. Gyurcsányék ugyanis a nyíltan polgárháborús helyzet előidézésétől sem riadnak vissza azzal, hogy esetleges feles győzelmük esetén hatályon kívül akarják helyezni az Alaptörvényt. Ők ezzel a lépéssel kifejezetten a jogállam lábbal tiprására, nyilvánvaló törvénysértésre készülnek, számolva azzal, hogy polgárháborús konfliktus is kialakulhat a politikai erőcsoportok között.

Ne legyintsünk Bokros szavaira. Ezek épp annyit jelentenek, mintha Gyurcsány mondta volna. Ellenzéki győzelem esetén ez lehet számukra a kotta.

Nagyon is fenyegtő szavak. Ahogy a baloldal mindig is eljárt a saját népével szemben. Bizonyos, hogy 2022-ben sem tennének másként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére