Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bokros, a „kőbaltás miniszter” megint csomagot készít

Horváth K. József

2021.11.22. 16:20

A megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere legújabb cikkében bebizonyította, hogy továbbra sem szeret a magyar emberek oldalára állni.

 

Az Élet és Irodalomban közzétett írásában található információk alapján nehéz eldönteni, hogy Bokros beszél-e a gyurcsányisták miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay szájával, vagy fordítva. Inkább az utóbbi a valószínű. A Biblia nyelvén szólva: a kéz Ézsaué, a hang Jákobé, közgazdasági tudománya ugyanis Bokrosnak van. Más kérdés, hogy ennek a magyarok sosem örültek. Mint ismeretes, pénzügyminiszterként olyan jól sikerült elhúznia a magyarok nótáját, hogy a neve azóta is levakarhatatlan a róla elnevezett Bokros-csomagról. Politikusként pedig sokáig tartotta a közvélemény-kutatások népszerűtlenségi rekordját. Orbán Ottó Kossuth-díjas magyar költő Gondolatok a leégett könyvtárban című versében „kőbaltás miniszterként” utal rá. De hogy az embereket lenéző hajlam mennyire a vérében van, arra mi sem jellemzőbb, hogy amikor 2014-ben a baloldal főpolgármester-jelöltjeként csúfos, 50-36 százalék arányú vereséget szenvedett Tarlós Istvántól, akkor azzal igyekezett szépíteni a méretes kudarcot, hogy „diktatúrában ez is győzelemnek számít”.

Ám hogy mennyire nem a múlt embere Bokros Lajos, mennyire ott van a gyurcsányisták hátterében, jól mutatják legfrissebb népnyúzó gondolatai.

A 13. havi nyugdíjról:

„Többször megírtam már, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítése indokolatlan, mert soha senki sem fizetett évente 13 nyugdíjjárulékot, márpedig a biztosítási elvű, felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben a kifizetéseket a befizetések igazolják.” Az egyáltalán nem zavarja, hogy vannak egyéb szempontok is a nyugdíjjárulékok méricskélésénél, s ha a gazdaság úgy teljesít, akkor egy szociálisan érzékeny kormány odafigyel a nyugdíjasokra, s odaadja nekik azt, amit a másik elvett tőlük. Gyurcsány gyengén teljesítő, rosszul vezetett gazdasága nemhogy nyugdíjprémiumot nem adott soha, amit a nyugdíjasok éppen ebben a hónapban kaptak meg, egységesen 80 ezer forintot, hanem a 13. havi nyugdíjat is elvette tőlük, amit Orbán visszaadott. Igaz, ők nem hallgattak Bokros közgazdasági fejtegetésére.

A minimálbérről:

„A minimálbér 200 ezer forintra emelése majdnem 20 százalékos, a garantált bérminimum 260 ezer forintra történő felhúzása pedig csaknem 19 százalékos növekedést jelent az idei évihez képest. Ez mértéktelenül eltúlzott emelés.” Mégis meg lehet csinálni, ha nem Bokros a tanácsadó. Orbán révén ezzel 2022-től magasabb lesz a minimálbér, mint amennyi a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az átlagbér volt.

A fegyverpénzről:

„A 6 havi fegyverpénz odaígérése azt a benyomást kelti, hogy az önkényuralmi kormány ezzel kívánja megvásárolni a fegyveres testületeket arra az alkalomra, ha a demokratikus kormány a jogállamot visszaépíteni szándékozó intézkedései nyomán maga a Fidesz visz ki tömegeket az utcára.” Ennél a megjegyzésnél kevés aljasabbat lehet olvasni napjainkban. Gyurcsányék ugyanis a nyíltan polgárháborús helyzet előidézésétől sem riadnak vissza azzal, hogy esetleges feles győzelmük esetén hatályon kívül akarják helyezni az Alaptörvényt. Ők ezzel a lépéssel kifejezetten a jogállam lábbal tiprására, nyilvánvaló törvénysértésre készülnek, számolva azzal, hogy polgárháborús konfliktus is kialakulhat a politikai erőcsoportok között.

Ne legyintsünk Bokros szavaira. Ezek épp annyit jelentenek, mintha Gyurcsány mondta volna. Ellenzéki győzelem esetén ez lehet számukra a kotta.

Nagyon is fenyegtő szavak. Ahogy a baloldal mindig is eljárt a saját népével szemben. Bizonyos, hogy 2022-ben sem tennének másként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére