Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka László után Gulyás Márton is más tollával ékeskedik

888.hu

2020.04.13. 15:14

Ha máshoz nem is, a lopáshoz értenek.

Néhány nappal azután, hogy Botka László meghirdette a „Nemzeti Szolidaritási Program”-ot, a merce.hu-n április 11-én megjelent cikksorozat szerint Gulyás Márton és köre Szolidaritási Akciócsoportot hozott létre, amelyben az alábbi szervezetek tagjai vesznek részt valamilyen formában: A Város Mindenkié, Extinction Rebellion Magyarország, Fordulat folyóirat, Hallgatói Szakszervezet, Helyzet Műhely, Mérce, Nők Egymásért Mozgalom, Partizán (Gulyás Márton – a szerk.), Periféria Központ, Szabad Budapest, Szolidáris Gazdaság Központ, Társadalomelméleti Kollégium.

S hogy mi ebben az érdekes? Röviden az, hogy mindketten más tollával ékeskednek.

Tudniillik a Depositum nevű hitvédelmi Facebook-oldalon március 15-én jelent meg a Nemzeti Szolidaritás Veszélyhelyzeti 12 pontja, amely az 1848-as 12 pont analógiájára ajánlásokat fogalmaz meg a magyar nemzet számára. A felhívás kitér azokra a követendő magatartásformákra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy nemzeti egység jöjjön létre a koronavírus-járvány miatt kialakult ínséges időszakban.

A törvényes hatalommal való együttműködésre biztató 12 pont népszerűségét jól jelzi, hogy a Facebookon húsvéthétfőig

6616 lájkot, 242 hozzászólást, valamint 1520 megosztást ért el.

Továbbá a felhívás eredményeképpen országszerte már tíz Szolidáris Akciócsoport alakult (az első március 16-án Veszprémben), hogy a helyi önkormányzattal összefogva, önkéntes munkával segítse a járvány miatt bajba jutott magyarokat, elsősorban az időseket.

Gulyás Márton

Adott tehát egy pártok felett álló, de a törvényes hatalmat támogató civil kezdeményezés, amelynek fő jelszavát (Nemzeti Szolidaritás) Botka László, a gyakorlati megvalósítását (Szolidáris Akciócsoport) pedig Gulyás Márton másolta le. Mivel tapasztalt balliberális rókákról van szó, természetesen arra azért ügyeltek, hogy legalább egy-két betű eltérés legyen, így a „Nemzeti Szolidaritás Veszélyhelyzeti 12 pontból” Nemzeti Szolidaritási Program; a helyi szinten szerveződő „Szolidáris Akciócsoportokból” pedig Szolidaritási Akciócsoport lett.

Habár hangzás alapján könnyű összekeverni az akciócsoportokat, a tevékenység megkülönbözteti őket:

  • míg a Szolidáris Akciócsoportok a veszélyhelyzet miatt bajba jutott magyarokat segítik különféle úton-módon (diákoknak laptopok adományozása a távoktatáshoz, időseknek bevásárlás, kutyasétáltatás, egészségügyi dolgozók számára adománygyűjtés);
  • addig a Gulyás Marci-féle Szolidaritási Akciócsoport a válság után elérni kívánt baloldali világrendről jelentet meg propagandaanyagokat.

Úgy tűnik, mindenkinek más a fontos veszélyhelyzet idején...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére