Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka László után Gulyás Márton is más tollával ékeskedik

888.hu

2020.04.13. 15:14

Ha máshoz nem is, a lopáshoz értenek.

Néhány nappal azután, hogy Botka László meghirdette a „Nemzeti Szolidaritási Program”-ot, a merce.hu-n április 11-én megjelent cikksorozat szerint Gulyás Márton és köre Szolidaritási Akciócsoportot hozott létre, amelyben az alábbi szervezetek tagjai vesznek részt valamilyen formában: A Város Mindenkié, Extinction Rebellion Magyarország, Fordulat folyóirat, Hallgatói Szakszervezet, Helyzet Műhely, Mérce, Nők Egymásért Mozgalom, Partizán (Gulyás Márton – a szerk.), Periféria Központ, Szabad Budapest, Szolidáris Gazdaság Központ, Társadalomelméleti Kollégium.

S hogy mi ebben az érdekes? Röviden az, hogy mindketten más tollával ékeskednek.

Tudniillik a Depositum nevű hitvédelmi Facebook-oldalon március 15-én jelent meg a Nemzeti Szolidaritás Veszélyhelyzeti 12 pontja, amely az 1848-as 12 pont analógiájára ajánlásokat fogalmaz meg a magyar nemzet számára. A felhívás kitér azokra a követendő magatartásformákra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy nemzeti egység jöjjön létre a koronavírus-járvány miatt kialakult ínséges időszakban.

A törvényes hatalommal való együttműködésre biztató 12 pont népszerűségét jól jelzi, hogy a Facebookon húsvéthétfőig

6616 lájkot, 242 hozzászólást, valamint 1520 megosztást ért el.

Továbbá a felhívás eredményeképpen országszerte már tíz Szolidáris Akciócsoport alakult (az első március 16-án Veszprémben), hogy a helyi önkormányzattal összefogva, önkéntes munkával segítse a járvány miatt bajba jutott magyarokat, elsősorban az időseket.

Gulyás Márton

Adott tehát egy pártok felett álló, de a törvényes hatalmat támogató civil kezdeményezés, amelynek fő jelszavát (Nemzeti Szolidaritás) Botka László, a gyakorlati megvalósítását (Szolidáris Akciócsoport) pedig Gulyás Márton másolta le. Mivel tapasztalt balliberális rókákról van szó, természetesen arra azért ügyeltek, hogy legalább egy-két betű eltérés legyen, így a „Nemzeti Szolidaritás Veszélyhelyzeti 12 pontból” Nemzeti Szolidaritási Program; a helyi szinten szerveződő „Szolidáris Akciócsoportokból” pedig Szolidaritási Akciócsoport lett.

Habár hangzás alapján könnyű összekeverni az akciócsoportokat, a tevékenység megkülönbözteti őket:

  • míg a Szolidáris Akciócsoportok a veszélyhelyzet miatt bajba jutott magyarokat segítik különféle úton-módon (diákoknak laptopok adományozása a távoktatáshoz, időseknek bevásárlás, kutyasétáltatás, egészségügyi dolgozók számára adománygyűjtés);
  • addig a Gulyás Marci-féle Szolidaritási Akciócsoport a válság után elérni kívánt baloldali világrendről jelentet meg propagandaanyagokat.

Úgy tűnik, mindenkinek más a fontos veszélyhelyzet idején...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére