Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bűncselekmény a Való Világ villában: akár egy év szabadságvesztésre is ítélhetik VV Ricot?

888.hu

2022.12.08. 13:20

Ugorjunk fejest a pöcegödörbe!

 

A VV villában ezen a héten a szerelemé a főszerep, páros hetet tartanak – minden pasi választott magának egy lányt, akit szimbolikusan eljegyzett, majd elvett és most különféle megmérettetésekben kell részt venniük a szerkesztők jóvoltából, melynek tiszteletteljes célja, hogy feszültséget szítsanak.

Még véletlenül sem a békéltetés a cél, hanem a hisztériakeltés és a villalakók megosztása.

Feszültségből pedig már így sincs hiány.

 

A legutóbbi összefoglalóban a hipszter LMBTQ-srác rúgta össze a port a szexuálisan túlfűtött, torokgyulladásos – már nem az – lánnyal egy virsli miatt.

Még mielőtt másra gondolnál, egy pulykavirsliről volt szó és a botrány abból kerekedett, hogy a virsli mikrózva, vagy főzve jó-e.

Rácz Jenő séf szerint mind a két elkészítési módszer ugyanolyan jó, sőt – emlékeim szerint – Rácz rendszerint mikrózza a virslit, ami bennem anno nagy megnyugvást keltett, hiszen ha egy Michelin-csillagos séf mikrózza a virslit, akkor én is tehetek ugyanígy.

 

Valósággal szikrázik a levegő a Való Világ villájában, ki kellene tacepaózni a villa bejáratára:

 

Vigyázz! Nagy feszültség! Életveszélyes!”

 

Mindenki emlékszik rá, hiszen elég nagy port kavart, hogy a hétvégén VV Piri őrülettől forgó szemekkel megkergette Anitát egy tojással a szájában.

 

 

Ugyancsak hétvégén – finoman szólva is – egy elég kellemetlen jelenetnek lehettünk szemtanúi. A szexuálisan túlfűtött csajszi keveredett összetűzésbe a magamutogató, papagájnevű VV Ricoval. A konfliktus Barnának köszönhetően pattant ki, ugyanis megjátszottak egy légyottot Anitával, szimplán csak a a hecc kedvéért. A torokgyulladásos leányzót féltékenységi roham kapta el, melyet VV Rico úgy reagált le, hogy megrángatta a lányt, a lábát mellette fenyegetőleg a falhoz tette – korlátozva a mozgásszabadságát –, közben torkaszakadtából agresszívan üvöltözött Reni arcába: sértegette, hazugnak és k8rvának nevezte.

 

Tűkön ülve vártam, vajon ezen agresszív megnyilvánulásokra miképp fognak reagálni a szerkesztők. A következő történt: megszavaztatták a nézőkkel, hogy Piroska és Rico megszegte-e az egyik legalapvetőbb villaszabályt, avagy sem. A nézők 54,60 százaléka szerint „nem, csak a játék heve elragadta őket”.

Tehát nem volt büntetés az agresszív fellépésért. Szó nélkül hagyták.

Még jó, hogy nem dicsérték meg őket!

 

A Média1 megkereste az RTL-t, hogy nyilatkozzanak a történtekről. Azt írták:

„A Való Világgal nem célunk az erőszak bármilyen formáját népszerűsíteni. Ellenkezőleg: a műsor készítői az erőszak minden formáját, így a verbális erőszakot is elítélik. A közvélekedéssel ellentétben azonban a villában zajló eseményekre nincs teljes ráhatása a műsor készítőinek. A műsor és a műsorsugárzás jellege miatt a szereplők viselkedését, a villában történt eseményeket valós időben a műsor készítői nem tudják befolyásolni. A villalakókat akkor zárjuk ki a játékból, ha a velük előzetesen megismertetett szabályok szerint saját, vagy mások testi épségét veszélyeztetik. A szóban forgó eset kapcsán a játékosok tájékoztatást kaptak a műsor készítőitől arra vonatkozóan, hogy milyen jogi lehetőségeik vannak.”

Hozzátették:

A célunk éppen az, hogy ilyen esetek után segítsük a villalakók közti konfliktus feloldását, megmutassuk, hogy egyes magatartásformáknak milyen következményei lehetnek és melyek a konfliktuskezelés elfogadható módjai, ezzel segítséget adva a konfliktusok kezeléséhez nem csak a szereplőknek, de a nézőknek is. Szerződésekkel kapcsolatban, azok titoktartásra vonatkozó pontjainak értelmében kizárólag a szerződő féllel egyeztetünk, arról harmadik félnek, jogszerűen eljárva, nem nyilatkozunk.”

 

A Média1-nek küldött válaszból és a villában történtekből világosan kitűnik, amit egy korábbi cikkemben is írtam. Nincs ún. „közhatalom”, amit adott esetben lehetne akár falkavezérnek, főnöknek, vagy vezetőnek is nevezni. És nincsenek olyan normák sem, amelyek kordában tartanák a villalakók viselkedését. Semmi nem gátolja meg őket abban, hogy erőszakoskodjanak. Nincs főnök, aki fellépne, aki rendet tenne. Ha abból az alapvető szabályból indulunk ki, hogy a villalakók nem veszélyeztethetik saját maguk és társaik testi épségét, VV Ricot legalább már háromszor ki kellett volna zárni. Jelen pillanatban az RTL nem hajlandó semmit sem tenni.

 

Miért?

 

A Való Világ a konfliktusok miatt működik (már ha működik). Az emberek erre kíváncsiak: ki, miért, kivel és hogyan esik egymásnak. Amikor történik egy ilyen atrocitás, akkor a szerkesztők piros pontot kapnak, mert a jó szereplőválasztással és a kis játékaikkal sikeresen generáltak egy olyan szituációt, amit garantáltan mindenki meg fog nézni és mindenki beszélni fog róla.

A Btk. értelmében, amennyiben Reni 30 napon belül feljelenti Ricot, s a bíróság a lánynak ad igazat, az agresszorra akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható tettleges becsületsértésért.

Örüljünk, hogy van Büntető Törvénykönyv, mert ha nem lenne – nemcsak kicsiben, hanem nagyban is –, elszabadulna a pokol!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére