Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nincs valami baj Cseh Katalin seprűjével?

888.hu

2022.12.17. 09:40

Milyen mázlink van, hogy Cseh Katalin rendíthetetlenül ott áll a brüsszeli vártán. Sötét fürtjeit az Északi-tenger felől fújó szél borzolja, miközben tekintetét vádlón Budapestre, azaz Orbán Viktorra szegezi. Halált megvető bátorsággal, sárkányepébe mártott tollal írja a Facebookon: „Brüsszelben a korrupciós ügyeknek súlyos következményeik vannak, Brüsszel köszöni szépen, »lecsapolja a mocsarat«”.

 

 

Miközben Európa ezen szegletében nem történik semmi, addig bezzeg Belgiumban menten nyakon csíptek néhány megtévedt bárányt, aki a jogállamiság és kapcsolt részeinek védelmében kifejtett áldásos tevékenysége közben tétlenül nézte, hogy a nyitott bőröndjébe, bankszámlájára és a zsebébe csusszanjon mintegy 600 ezer eurónyi baksis. Jó, jó, nem olyan nagy ez a pénz, az igazi européernek azonban ettől is felhős lesz a homloka. Még szerencse, hogy a jogállam ereje teljében van, s mint ahogy Cseh Katalin írja: a „hatóságok azonnal rajtaütöttek az elkövetőn, a korrupciós botrányba keveredett képviselőt megfosztották a jogosítványaitól és eltávolították a funkciójukból is”. (Helyesen: funkciójából, de ugye, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.)

Érti a csíziót ez a Cseh Katka, mert azt is megörökítette a Facebookon, hogy „ha a kormány valóban ennyire aggódna a katari befolyásszerzés ellen, akkor Orbán Viktor és Szíjjártó Péter (hm, hm „í”?) is lemondta volna a katari utazásait”. Talán még Olaf Scholcz és a művelt világ más vezetői sem mászkálnának annyit cseppfolyósított gázt kunyerálni Katarba, ha tudnák, hogy a Momentum korrupciós ügyekben kérlelhetetlen eszmei szilárdságú nagyasszonyánál ez kiveri a biztosítékot.

 

Még szerencse, hogy a magyar EP-képviselő résen volt, van és lesz, így nyugodtan hajthatja álomra a fejét az Unió minden polgára. Annál is inkább, mert mint magától Cseh Katalintól tudjuk: „Én voltam a Katarban elkövetett emberi jogsértéseket elítélő határozat egyik tárgyalója. Nagy küzdelem volt egyáltalán napirendre tűzni a határozatot, és aztán egy kritikus szöveget elfogadni, mert a szocialista és a néppárti frakciók is ellenezték, hogy Katart kritizáljuk. De Katar nem tudta elhallgattatni a Parlamentet, sikerrel jártunk, a nézőpontomat pedig a New York Times-nak, CNN-nek is elmeséltem.”

A kirelejzumát! Nem elmondta, leszögezte, kijelentette, nyilatkozta, inkább „elmesélte” a nézőpontját, az ő storyját a NY Times-nak, a CNN-nek. Vajon mivé lennénk nélküle, ki más „mesélne” ilyen jó storyt az ilyesmire fogékony CNN-nek Cseh Katalinon kívül?

 

Az embernek legfeljebb azért támad némi hiányérzete, mert a máskor oly hiperaktív képviselőnő a saját, közpénzeket érintő csalás gyanúja miatt indított nyomozása ügyében meglehetősen csendes, hadd ne mondjam, szinte néma álláspontra helyezkedett. Mintha saját portája körül nem szívesen sepregetne.
Csak nincs valami baj a seprűjével?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére