Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cseh Katalin szégyene és tragédiája

Horváth K József

2022.05.02. 15:30

Romlott szív az, hol a száj örökösen gonoszat beszél. Cseh Katalinról, az EP momentumos képviselőjéről jutott eszembe Kalocsa Róza XIX. századi író, pedagógus bölcs megállapítása.

 

Ez a nagyszájú, túlmozgásos úri gyerek minden megszólalásánál tanúbizonyságot tesz arról, hogy bizony romlott szíve van. Most, hogy a kormány újabb 3,9 százalékkal megemeli a nyugdíjakat a világszerte vágtató infláció szorongató hatásainak ellensúlyozására, akkor jön Cseh Katalin és az ATV-ben nagy hangon pocskondiázni kezdi az életkörülményeket javító intézkedést. Azt az intézkedést, amelyet a Hír TV-ben megkérdezett érintettek leplezetlen örömmel vettek tudomásul. S hozzátehetjük, azt az intézkedést, amely a kormány által nagyon is féken tartott inflációs körülmények között javítja a nyugdíjasok életkörülményeit.

 

S akkor jön a romlott szívű Cseh Katalin, s azzal gonoszkodik az ATV-ben, micsoda tragédia, hogy „Ilyen szinten el van szakadva egymástól a magyar nyugdíjasok életminősége, meg egy belga, holland, luxemburgi nyugdíjas életminősége. Az egy szégyen és egy tragédia.”

Hátborzongató az az elvetemült kormányellenesség, ami Cseh Katalin szavaiból a csúfosan elbukott választás után is folyamatosan kihallatszik. Mi szükség van erre? Mit akar ezzel elérni?

Cseh Katalintól egyébként akkor is gyomorforgató a magyarok, ezen belül a nyugdíjasok szűkös pénzügyi helyzetén keresztül támadni a kormányt, ha nem hozott volna a kabinet számtalan olyan intézkedést, amellyel könnyebbé tette az életüket más európai országok polgáraiéhoz képest. Utalhatunk a gyakran fogyasztott élelmiszerek vagy éppen az üzemanyagok árstopjára, amin kampányban nem győztek gúnyolódni. Ám azok az emberek, akik nevében most Cseh Katalin gonoszkodik még véletlenül sem hozhatók kapcsolatba olyan több milliárd forint uniós pályázati pénz jogtalan felvételének gyanújával, mint a momentumos képviselőnő, akinek családi kapcsolatai révén ez az összeg vélhetően a kasszájukban kötött ki.

 

Az emberek – tetszik, nem tetszik – úgy tekintenek Cseh Katalinra, mint aki felhasználta uniós kapcsolatait és így zsebelt be milliárdokat, attól függetlenül, hogy ez igaz, vagy sem. Annyi bizonyos, hogy rendőrségi nyomozás, házkutatás már zajlott az ügyben, mint ahogy az is, hogy esküvőjét módjában állt luxuskörülmények között megrendeznie, amelyen Katkának még az asztal alá is sikerült bepillantani, intenzíven keresgélve valamit. Esetleg éppen a boldogságtól megrészegült új asszonynak a józanító, tiszta levegőt.

Szóval Cseh Katalin anyagilag nem éppen szorult helyzetében a magyar nyugdíjasok pénzügyi körülményeit összehasonlítani a belga, a luxemburgi és a holland nyugdíjasokéval, és emiatt a kormányt támadni, enyhén szólva ízléstelen.

 

Cseh Katalin romlott szíve tudomást sem vesz a szovjet megszállásról, a pártállam negyven éves uralmáról, amely mérhetetlenül visszaszorította Magyarország fejlődését. Ha tőlünk is kivonultak volna 1955-ben a megszálló szovjet csapatok, ahogy Ausztriából, s nem őrködtek volna a pártállam működésén, akkor nálunk is virágozhatott volna a kapitalizmus, akkor nálunk is belga és holland színvonalon élnének most a nyugdíjasok. De hogy nem így van, arról egyáltalán nem a jelenlegi kormány tehet, amiért támadni, gyűlölködni, fröcsögni rá enyhén szólva aránytévesztés. A valóság tudomásul vételének teljes hiánya. Ez az ő, és pártjának a Momentumnak a szégyene és tragédiája.

 

Persze a valóság soha nem zavarta a Momentumot, nekik mindig csak az volt a fontos, hogy ártsanak a hazának, gondoljunk csak az olimpia megfúrására.

Nem véletlenül fordultak el tőlük a magyar választók milliói.

Persze minden rosszban van valami jó. Az ilyen gonosz, érzéketlen nyilatkozatok csak segítenek a választóknak abban, hogy 2026-ra tovább erősítsék a róluk alkotott negatív véleményüket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére