Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

De jó! Dobrev Klára a Gyurcsány-világ visszatérte ellen dolgozik

Horváth K. József

2022.06.01. 16:00

Dobrev Klára és mögötte nyilván a teljes DK-s politikai különítmény képtelen elfogadni, hogy Orbán Viktor fényes győzelmet aratott Brüsszelben. Képtelen elfogadni, hogy igenis megvédte a magyarok érdekeit, megvédte a rezsicsökkentést.

 

Orbán Viktor ezt úgy posztolta közösségi oldalára, hogy „Az apa férfi, az anya nő, a benzin marad 480”. Dobrev Klára Facebook-bejegyzése alapján nyilván ezeket az megcáfolhatatlan állításokat sem képes elfogadni. Ezekről is csak Orbán bukásaként képes gondolkodni.

Egyébként hogy a DK politikai táborának mennyire irányított a gondolkodása, arra jó példa Gyurcsány egykori államtitkárának, Horn Gábornak idevágó nyilatkozata. Neki ugyanis nem tetszik, hogy csak a magyar állampolgárok tankolhatnak olcsón. A baloldali politológus egyúttal morálisan vállalhatatlannak nevezte azokat, akik az elhibázott brüsszeli szankciókat kritizálják.

Értik? Horn szerint morálisan vállalhatatlan, ha az ország működőképességének fenntartása érdekében a külföldieknek nem teszi lehetővé, hogy a magyar állam pénzéből a piaci árnál olcsóbban adott üzemanyagot boldog-boldogtalan megvehesse, hogy aztán országosan gyorsan kifogyjunk belőle. Akkor mindenki ott állhat üres tankkal a benzinkút előtt és rázhatja az öklét. Természetesen a kormányra. Ez lenne nyilván erkölcsös Horn Gábor szerint.

Milyen furcsa ugyanakkor, hogy a volt szlovák miniszterelnök, Robert Fico, aki egyébként szociáldemokrata politikus – tehát Orbán politikai ellenfele – egyértelműen kijelenti, hogy Orbán Viktor a brüsszeli csúcstalálkozó győztese. Milyen furcsa, hogy ő ki meri jelenteni, hogy mi történt valójában.

Sőt, idehozhatom a magyar kormányfőt rendszeresen és élesen támadó Mark Rutte holland miniszterelnök nyilatkozatát is, aki kijelentette, „igaza volt Magyarországnak”. Vagy az Orbán-barátnak pedig egyáltalán nem nevezhető Ujhelyi Istvánét, aki pedig olyanokat mondott, hogy „26 tagország vezetője állt szemben a magyar miniszterelnökkel, de egy józan megállapodás született. Jó az országnak, helyes döntés született; ráadásul esély nyílik az örökös rezsicsökkentés megvalósítására”.

 

Ezek után jön Dobrev Klára, és azt hangoztatja Facebook-bejegyzésében, hogy Orbán az olajembargóval kapcsolatos „kudarcait próbálja sikerként eladni”.

Idézhetném Besenyő Pista bácsi örökbecsű kérdését, de nem teszem, mert Dobrev Klára, illetve a DK képviselőinek korábbi megszólalásai után szinte mindig lehetett volna firtatni, hogy normális-e az érintett vagy sem. S gyanítom ez a jövőben is így lesz.

Azt azonban őszintén nem értem, komolyan gondolja-e Gyurcsányné, hogy az embereknek rokonszenves-e, amit sugall: hogy szívesebben fizetnének 7–800 forintot a benzin és a gázolaj literjeiért, mint az „Orbán-bukás” után továbbra is a 480-at. Nem tudom, Dobrev beállna-e a magas árak mellett csak egy napra benzinkutasnak? Hogy a valóságról ne csak deliráljon, hanem találkozzon is vele.

Kérdés persze, ha már ennyire a magyarok ellen vannak a DK-ban, akkor miért nem mondják ki ezt nyíltan: igen kérem, mi a magyar érdekek ellen dolgozunk és minden erőnkkel Brüsszel nyomulást támogatjuk.

Úgy is tudja ezt róluk mindenki, beleértve az elvakult DK-szavazókat is, akik annyira szeretik Ferencet és Klárát, hogy még olyan áron is rájuk szavaznának, hogy tudják, hatalomra kerülésükkel nekik is rosszabb lesz. Méghozzá sokkal.

Szerencsére a Gyurcsány-rajongók tábora egyre fogyatkozik, amelynek leolvasztásából a legfőbb szövetségessé nőtt Jakab Péter is – lásd Jobbik-botrány – szemlátomást kiveszi a részét.

Javaslom, hogy amikor a DK-sok nyilvánvaló magyarellenessége nagyon ki akarja ütni a biztosítékot, akkor a nyugtatótabletta helyett Kocsis Máté szavait érdemes ízlelgetni: „Gyurcsány-világ Magyarországon többet nem lesz”.

S nem kicsit örvendetes, hogy Ferenc és csapata nyilatkozataival – mint láttuk most is – mindet meg is tesz ezért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére