Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch az uniós pénzekről: „Lesz megállapodás a Bizottsággal”. Szerinte Ujhelyiék ezért most a Bizottságot támadják

Horváth K. József

2022.11.22. 15:45

Az ellenzéki EP-képviselőink megint kiállították magukról Starsbourgban magyarellenességből a szegénységi bizonyítványukat.

 

Ebben a ciklusban már tizenegyedszer rendeztek vitát a magyarországi jogállamiságról, amelyen ezúttal is mindent elkövettek azért, hogy hazánk ne kapja meg a neki az Unió hétéves költségvetéséből járó 14 ezer milliárd forintot, illetve a koronavírus járvány negatív hatásai ellensúlyozására létrehozott Helyreállítási Alap 2300 milliárd forintját.

Molnár Csaba DK-s, Cseh Katalin momentumos, Ujhelyi István MSZP-s képviselő annak ellenére támadta tegnap is a magyar kormány politikáját, hogy tisztában voltak vele, a Nézőpont Intézet felmérése szerint a kormánykritikus szavazók több, mint harmada ellenzi a hazánkat megillető európai források visszatartását, a többiek, a döntő többség elutasítja ezt a brüsszeli magatartást. Ujhelyiék naná, hogy ezúttal is tesznek a magyarok véleményére. Nekik ezúttal is csak a saját hatalmuk a fontos.

 

A vitában Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa az Európai Parlament plenáris ülésén is kijelentette, ha az Unió aggályainak eloszlatására bevezetni tervezett intézkedéseket helyesen, maradéktalanul és hatékonyan hajtja végre Magyarország, akkor azok képesek a szóban forgó problémák megoldására.

Ehhez képest jött Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció képviselője, aki arról volt képes beszélni, hogy a magyar kormány „át akarja verni az Európai Bizottságot”. Elvtársa, Cseh Katalin momentumos áskálódó kijelentette: „történelmi esély van arra, hogy megakadályozzák, hogy Magyarország tekintélyelvű útra lépjen”. Ujhelyi pedig, aki magát szívesen nevezi hazafinak, a következőket bírta mondani: „Magyarország az Orbán-rendszer korrupt, útonálló, zsaroló politikája miatt nem kapja meg az uniós forrásokat.”

 

Ehhez képest Marcel de Graaff holland független EP-képviselő arról beszélt a Hír Tv Európai Híradó című műsorának, hogy „mindennek semmi köze a korrupcióhoz. Ez csak ürügy. Valami, amihez ragaszkodnak, mert Magyarország nem hajlandó a kultúráját, a hagyományait feladni. Ha a liberális erők által vezetett uniós tagállamokat megvizsgáljuk, akkor kiderül, hogy teljesen korruptak. Láthatjuk Hollandiában is, hogy például a bírókat a baloldali politikai szempontok szerint választják ki. A holland közmédia vezetése szintén baloldali és liberális. És most azt mondják, hogy Magyarországnak ezeket a pozíciókat politikamentesen kell megválasztania, mert Magyarországon a Fidesznek túl sok hatalma van. Na ez nonszensz.”
– mondta a holland konzervatív politikus.

 

És még egy idézetet érdemes elolvasni. Deutsch Tamás a következőképpen érvelt a vitában: „Önök kétségbeesettek és vagdalkoznak, mert minden jel arra mutat, hogy a magyarok ellen folytatott politikai háborút a baloldal elveszti. Lesz ugyanis megállapodás az Európai Bizottság és Magyarország között, ezért a hazugságaikat mantrázva most a Bizottságot támadják, hogy ne merjen megállapodni Magyarországgal. A baloldali jogállamisági boszorkányüldözés igazi bolsevik tempó. Felsőbbrendűség-tudattól vezérelve kizárólagosságra törekednek, fenyegetnek és büntetni akarnak mindenkit, aki nem ért egyet önökkel. Mindezzel éppen a baloldal az, aki a demokratikus és jogállami értékeket megsérti, az európai együttműködést aláássa.”

Ennyit ér az, ha baloldali képviselők arról beszélnek, ők mindent megtesznek azért, hogy Magyarország jusson hozzá a neki járó forrásokhoz.

Hogy a baloldal a magyarok pártján állna valamikor is? Ugyan kérem.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére