Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

Zelenka Dóra

2019.03.25. 10:28

Birodalmi törekvésû Európai Egyesült Államok vagy erõs, egymással együttmûködõ szuverén nemzetállamok? Az Echo TV mûsorában, A nyolcasban ezúttal az európai vezetõk birodalmi törekvései és az unió túlélési esélyei kerültek megvitatásra.

A nyolcas vendége ezúttal Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő volt.

A politikus szerint a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy szétesés nélkül meg tudja oldani saját problémáit.

Ahogyan az a műsorban elhangzott, az EU jelenlegi formájában egy gyenge, sorozatban rossz döntéseket hozó, az emberek problémáit tetéző együttműködés, az unió vezetése ugyanis már bebizonyította, hogy jelenleg nem működik hatékonyan. A politikus a miniszterelnököt idézve elmondta, hogy az EU jelenlegi működését az írja le a leginkább, hogy

öt éven keresztül olyan vezetése volt, amely nem tudta vagy nem akarta megakadályozni az Egyesült Királyság kilépését, illetve hogy több millió illegális bevándorló árassza el a kontinenst.

A politikus elmondta: tapasztalata szerint az EU intézményeit vezető politikusok, a legnagyobb tagállami hatalommal bíró kormányok vezetői mintha nem éreznék, nem értenék, vagy nem akarnák észrevenni, hogy gyökeresen megváltozott a korszellem.

Görcsösen ragaszkodnak egy olyan felfogáshoz, amely megmutatta a maga hibáit, gyengeségeit és megalapozatlanságát. Minél többen fogalmazzák meg, hogy alapvető változásra lenne szükség, annál görcsösebben ragaszkodnak ahhoz, hogy amit ők gondolnak, az teljesen rendben van"

– emelte ki Deutsch Tamás.

Az Európai Unió egyetlen esélye arra, hogy megtartsa egységét, egyedül az erős nemzetállamokban van. A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy megoldja a saját problémáit "kataklizma" nélkül.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy Közép-Európa politikai, értelmiségi és médiaelitje képes egyedül az Európai Unió jelenlegi problémáit a valóságnak megfelelően leírni. Ugyanakkor az EU mindenkit, aki így gondolkodik euroszkeptikusnak, populistának, nacionalistának, szélsőségesnek bélyegez. 

A politikus úgy véli, nem áll messze a valóságtól az a gondolat, hogy összevethető Európa birodalmi törekvése a nagyjából egy évszázada magunk mögött hagyott tragikus, Európát is érintő birodalmi törekvésekkel.

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők "harcában" két egymással nagyon éles vitában, konfliktusban lévő politikai elgondolás, értékválasztásában gyökeresen különböző elképzelés feszül egymásnak. Ma az Európai Unió mainstream politikusai egy globalista, utópikus elképzelést követnek. Azon dolgoznak, hogyan tudna létrejönni egy újabb európai birodalom, az Európai Egyesült Államok, szemben mások elképzelésével, amely az ötszázmillió európai polgár érdekeit képviseli.

Európa, az európai együttműködés csak úgy tud erős, hatékony és eredményes lenni, ha az önmagukban is erős nemzetállamok szabad akaratukból lépnek egymással szövetségre, és a legtöbb területen az együttműködés leghatékonyabb és legeredményesebb formáit meg tudják találni"

– fejtette ki.

A műsorban felidézték a bevándorláspárti politikusok kampányát is. Deutsch Tamás szerint a Timmermans-féle, "magukat nagyon európainak gondoló" politikusok a birodalmi törekvéseik dédelgetésével fokozatosan, tudatosan kiűzték az európai együttműködésből Európa kulturális és politikai örökségének értekéit. 

Kik és miért akarnak Európai Egyesült Államokat? Mit jelent valójában a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők harca, továbbá milyen érzés egy nemzeti elkötelezettségű politikusként Brüsszelben, az identitás nélküli politikusok között lenni?

Ezeket a kérdéseket vizsgálta meg A nyolcasban, az Echo TV műsorában G. Fodor Gábor Deutsch Tamás fideszes EP-képviselővel. A műsort minden vasárnap este 19 óra 10 perctől láthatják a tévénézők.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére