Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Horváth K. József

2022.12.08. 15:20

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

 

A délceg lovas engem leginkább Dobrev Klárára és a DK-nak Orbán Viktorhoz fűződő viszonyára emlékeztet a benzinársapka ügyében is.

Ordít Facebook-oldalán a plakát. „Az ársapka eltörlése Orbán Viktor döntése. A felelősség is őt terheli.” De hogy ne legyen egyedül, Kálmán Olga is beszállt az Orbánt gyalázó kórusba: „Benzinárstop. STOP”. Vagy a gyengébbek kedvéért egy másik Facebook-plakátban rögzíti, hogy ki szerinte a rossz és ki szerinte a jó. Hogy a csúf az maga a köpönyegforgató történet, azt most hagyjuk. Kálmán rögzíti Orbánról: „Ő eltörölte a benzinársapkát.” Azaz rosszat tett a magyarok ellen, tehát fúj! Dobrevről pedig azt írja, hogy „ő csökkentené az üzemanyag ÁFÁ-ját”, tehát kedves, aranyos. Klára a magyarok nagy barátja, támogatója.

Ez a Demokratikus Koalíció álláspontja. Ha az árnyék-miniszterelnök, meg a szóvívő mondja, akkor ehhez nem is férhet kétség.

 

A helyzet azonban az, hogy ugyancsak a Demokratikus Koalíció valamivel korábban ennek éppen az ellenkezőjét állította. Dávid Ferenc, aki ma már szintén árnyékminiszter, a tőle megszokott vehemenciával, ellentmondást nem tűrő hangon szidta nyáron a kormányt, kijelentetve: „Fokozatosan ugyan, de meg kell szüntetni az üzemanyagárak szabályozását. Így akár már nyár végére állandósulhatna a magasabb benzinár.” Magyarán amikor a kormány még tudta tartani a 480 forintos, nagyon is előnyös árat, a Demokratikus Koalíció már akkor is szembe ment a magyarokkal.

Nekik ugyanis nem dezodor, hanem Orbán Viktor csípi a szemüket. A DK-nak a magyar ember életminősége egy fikarcnyit sem számít.

Alig várták, hogy a kormány a szankciók miatt kénytelen legyen megszüntetni az üzemanyagok ársapkáját, máris nekiállhattak védeni Brüsszelt és fényezni saját gallérjukat.

Merthogy szerintük nem azért szűnt meg az ársapka, mert a Covid utáni keresletélénkülés, a háború és a szankciók miatt világszerte őrült módon megemelkedtek a piaci árak, amit már nem lehetett tartani. Szerintük egyszerűen mindezért Orbán a hibás. Akinek fúj, akinek le kell mondania! Orbán a hibás azért, mert tizenhárom hónapon keresztül Európa legolcsóbb üzemanyagát Magyarországon lehetett kapni. Mi több, a mostani piaci ár is kedvezőbb sok-sok országénál.

 

Erre jól rímel egy idős betelefonáló asszony, aki a Karc FM-en tegnap kifejtette, hogy ők köszönik a miniszterelnök úrnak, hogy tizenhárom hónapon át több százezer forintot megspórolhattak. S nem félnek egyáltalán a magasabb ártól, noha kisnyugdíjasok, van egy 15 éves Suzukijuk, s bár mindketten 80 fölött vannak, de ahova kell, kocsival mennek. Összehúzzák magukat, spórolnak, és minden harag és megbotránkozás nélkül fizetik ki a magasabb benzinárat, ellentétben azokkal, akik most a kormány támadják az ársapkák megszüntetése miatt.

Dobrev, a gyurcsányista ellenzék természetesen most is csak eljátssza, hogy a magyarok oldalán állnak. Mert most ők, ha kormányon lennének, csökkentenék az üzemanyag áfáját, ezzel kedveznének a magyaroknak, mondják. Egy frászt.

Ők maguknak kedveznének azzal, ha a kormánytól gazdasági okokból így vagy úgy átvehetnék az irányítást. Ezért gurultak a dollárok, ezért zsarolja Magyarországot az Európai Unió. Ezért mantrázzák, hogy ha Orbán Viktornak a magyarok érdekében meg kell hozni bizonyos kompromisszumokat. Mindezek persze migrációhoz, a genderlobbi térnyeréséhez, az Ukrajnának szánt 18 milliárdos kölcsön közös felvételéhez vezetne, illetve globális minimáladó bevezetéséhez, ami a magyar gazdaság tönkretételét vonná maga után.

A DK szeret téged – üzeni a lóra most is fordítva ülő Dobrev Klára, amitől a magyarokat egyszerűen kiveri a víz.

Török Gábor, jobboldalisággal nehezen vádolható politológus is ezt erősíti. Kijelentette: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére