Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Szűcs Gábor

2021.12.04. 16:00

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

 

Az első téma a LIBE-bizottság vizsgálódása, és az általuk frissen elkészített jelentés volt. Mielőtt rátérnénk az aktuális beszélgetés lényegesebb pontjaira, érdemes felidézni néhány előzményt és tényt ezzel kapcsolatban. Szeptember végén tartózkodott Magyarországon a LIBE-bizottság hét főből álló delegációja, melynek tagja volt – többek között a Soros György megbízható szövetségeseként számon tartott, műanyag klitoriszokat osztogató, leszbikus-feminista EP-képviselő, Malin Björk mellett – Donáth Anna is, a Momentum európai parlamenti képviselője – és immáron első ember. Tavaly októberben a lila ügynökpárt belső köreiből szivárgott egy felvétel, amelyen a kétes előéletű Donáth László szeme fénye büszkén meséli, hogy „a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfoliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. [...] De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.” Emlékezzünk, ki is vezette az ominózus LIBE-delegációt! Bizony, Gwendoline Delbos-Corfield, aki a gyermekvédelmi törvény kapcsán hazánk uniós szavazati jogának felfüggesztését kérte, három hónapja pedig azt követelte a LIBE bizottsági ülésén, hogy a helyreállítási alapból érkező EU-s pénzek elköltésére vonatkozó helyreállítási tervet, jóváhagyás előtt, Magyarország esetében százszor jobban vizsgálják, mint más tagállamoknál. A zöldpárti politikus javaslatai között szerepel, természetesen, a migránsok szétosztása is.

Rónai Egon, független-objektív minőségéről tanúbizonyságot téve, feltette a kérdést az elnökasszonynak, hogy „Ez ugye nem egy ilyen liberális összeesküvés?”. Hát persze, még véletlenül sem. Nos, ők, a Soros-emberek, Donáth „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk” Anna, és két – 5:2 arányban az állásfoglalásuk kialakításában elnyomott – normális, a józan ész szerint gondolkodó EP-képviselők jegyzik a hazánk demokrácia-helyzetéről elkészült legfrissebb – már-már havilapként megjelenő – jelentést. A riportalany még el is szólta magát a delegáció összetételét illetően, mikor az alábbi, megzavarodott mondatrészt közölte: „itt mindenki, a konzervatívoktól a szél... ööö... szél... szélsőjobboldaliakon keresztül”. Több mint valószínű, hogy szélsőbalt akart mondani a képviselő asszony, egyrészt, mert az az igazság (bár ez őt nem mindig izgatja), másrészt, mert ez így a szélsőjobbal túlzottan nem támasztaná alá a „mindenki képviseltetve volt” narratívát, hogy csak a politikai skála jobb felén helyet foglaló politikusok vizsgálódtak.

Donáth szerint mindenkivel találkozott a delegáció – főleg a balliberális Soros-NGO-kkal –, csak egy emberrel nem, Orbán Viktorral, aki az EP-képviselő nyilatkozata alapján „gyáván megfutamodott”. El tudjuk mindannyian képzelni, mennyire félhet a kormányfő a kínai elnök, az amerikai elnök, a német kancellár, az Európai Tanács és teljes Európai Parlament után néhány, Donáth-szintű politikustól.

Az egyértelműen csak „szakmai” alapokon nyugvó jelentés szerint a magyar jogállamiság helyzete romlott az elmúlt három évben. Hát persze, megszűnt a nincs másik Index, majd kiderült, hogy mégsem, de ugyanakkor van is másik, az ellenzéki képviselők pedig továbbra is onthatják magukból a vitriolos kijelentéseket és Facebook-posztokat – függetlenül annak igazság-tartalmáltól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére