Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy álhír kommentárját tálalja hírként a HVG

888.hu

2018.12.27. 20:00

A HVG feltette a koronát idei teljesítményére.

A karácsonyi időszak tipikusan hírhiányos időszak az év többi részével összevetve. Ilyenkor amúgy is a legtöbben szabadságon vannak, a politikában alig történik valami. Talán ez a jelenség és egy komolyabb mákosbejgli-túladagolás lehet az oka, hogy a HVG lehozott egy cikket, amely szerint Jánosi Katalin festőnő Orbán Viktor "Várba költözésén" dühöng a Facebookon.

A hölgy egyébként Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája. A Facebookon így írt:

"Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint »legrosszabbfajta kommunistát«) a fizetéséből bérelt lakásban lakott... A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget..." – írta a festőnő, aki szerint nagyapjától mindent elvettek a kivégzése után, pedig alig volt valamije.

HVG:

Nos, ha valóban erre utalt a posztjában a festőnő, akkor neki és a HVG-nek is van egy rossz hírünk.

Orbán Viktor nem költözik a Várba.
Ezt már korábban is megírtuk egyébként.
Orbán Viktor munkahelye költözik a Várba.

A miniszterelnök a saját családi házában fog lakni ezután is, a munkahelye lesz a karmelita kolostor falai között. Mint azt a kormányfő sajtósa korábban is jelezte:

A Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Országgyűlés kifejezett kérésére hagyja el az Országházat."

A posztot azóta levette Jánosi Katalin a Facebook-oldaláról. Az esetről ezt írta Jánosi: "A mai beszélgetést - amin a jobboldal a maga sajátos sötét, aljas módján elrágódott - befejeztem. Posztomat csak ismerőseim láthatják, igaz, a hvg.hu jóvoltából "hír" lett belőle (nem "dühöngtem", ez erős túlzás volt). Véleményem ezentúl is megírom (azt sem titkolva, kinek a leszármazottja vagyok), mivel deklaráltan egyelőre "szabad" ország vagyunk. Nagy Imre az utolsó szó jogán azt mondta - " Sorsomat a nemzet kezébe teszem." - Szegény."

Erős évet zár ezzel a HVG. A teljesség igénye nélkül néhány eset az utóbbi hónapokból.

A HVG is betámadta a Figyelőt az úgynevezett címlapbotrányban, amely pénzesőben mutatta be Mazsihisz elnökét. A HVG antiszemitizmusról cikkezett, majd meglepődött, amikor a miniszterelnök az ő egyik címlapjukat hozta fel példaként a kettős mércére: azzal nincs baj, ha zsidó származású közéleti szereplőket baloldali lapok mutatnak be ugyanilyen kontextusban. A HVG szerkesztői ezen felhorgadtak és levelet írtak a miniszterelnöknek, hogy honnan kellett volna tudniuk, hogy az egyik, a címlapjukon ugyanilyen kontextusban szereplő személy zsidó származású. Netán a kormány tart egy listát? – kérdezték, de lyukra futottak, ugyanis a válasz: a baloldali Magyar Narancsból tudható a dolog.

Kicsit megsiratták a jobbikos Szávay Istvánt és a HVG-s újságírók agyát megerőszakolta egy székely medve. És persze ott vannak az orwelli világban munkálkodó utcaseprők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére