Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy brit püspök szerint a nemváltás egy megszentelt utazás

Schüller Márton Imre

2022.04.06. 17:20

Akár tőle is tanulhatott volna Perintfalvi Rita...

 

A korábbi Canterbury érsek, Rowan Williams követelte az Egyesült Királyság kormányától, hogy tiltsa be a a transzneműeknek szóló konverziós terápiákat is. Ergó mostantól, ha valakiről megállapítják, vagy ő megállapítja magáról, hogy transznemű, akkor az egyetlen út számára csak az átműtés felé vezethessen.

Nem tudjuk, hogy milyen teológiai alapjai lehetnek a dolognak, de úgy nyilatkozott a transzneműek átalakulásáról (hormonterápia, az egészséges testet megcsonkító műtétek), hogy ez egy „megszentelt utazás”. (Ezen a ponton felmerül a kérdés, hogy az anglikán egyházban a Teremtés könyve bent van-e még a kánonban, hiszen az alapján elég necces lenne ilyen kijelentéseket tenni. De ezen ne ragadjunk le.)

Williams ezzel kapcsolatban levelet is írt Boris Johnsonnak, melyben úgy fogalmaz:

Transznak lenni annyi, mint belépni egy szent útra, amelyen az ember egésszé válik: értékes, megbecsült és szeretett, önmagunk, mások és Isten által”.

 

Transznak lenni viszont nem szent út és az ember nem válik egésszé tőle. A biblia szerint a teremtés rendjének megszegése. Akár személyiségzavarként tekintünk rá, akár másképp, ez attól még így van.

Az embert pedig természetesen semmi nem választhatja el Isten szeretetétől, az sem, ha transznemű, de ez mondat nem erről szól, hanem arról, hogy hogyan akart megfelelni az LMBTQ-lobbinak a volt érsek úr.

Williams tehát remek példája annak, amikor valakinek – mint egy közösség tanult, vezető egyéniségének – bizonyos értékek mellett ki kéne állnia. Ehelyett viszont inkább világi trendeknek hajt térdet.

Sajnos ez a jelenség sem csak nyugaton ismert, kis hazánkban is jelen van már egyes körökben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére