Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélik-e új barátai Fekete-Győr „gránátejtését”?

Filipp Dávid

2021.01.13. 16:00

A baloldal a múlt héten teljes mértékben elítélte az Egyesült Államokban történt erőszakos Capitolium-ostromot. Arról azonban hajlamosak megfeledkezni, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke füstgránátot dobott a rendőrök közé 2018-ban egy Kossuth téri erőszakos tüntetés alkalmával.

Szögezzünk le valamit a legelején!

Van különbség dobás és ejtés között.

Ez dobás:

Ez ejtés:

Ezek is ejtések:

Mielőtt valami szakértő a kommentszekcióban elmagyarázná, a videóban szereplő dobások úgynevezett „floaterek”, magyarul: magas ívű közeli ziccerdobások. Mi hívjuk csak ejtésnek, az illusztráció kedvéért.

Most, hogy ezt a kérdést tisztáztuk, beszéljünk egy kicsit Fekete-Győr Andrásról, aki az első felvételen látható.

2018-ban a baloldal tüntetéssorozatot tartott karácsony előtt, ugyanis nem tetszett nekik A munka törvénykönyvének módosítása. Szinte mindennap az utcán voltak, akadályozva ezzel az ünnepek miatt amúgy is kaotikus közlekedést. Az erőszakos tömeg mindig a Kossuth téren kötött ki, ahol többször is összecsapott a rendőrökkel, megrongálta a Parlament épületét, szétszedte az ország karácsonyfáját, és tönkretette azokat a szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek akartak adományozni.

A fenti képsorok ekkor készültek FeGyőrről.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, tavaly szeptemberben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség összesen hat személy, köztük a Momentum elnöke és a volt DK-s, jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúz ellen.

A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Fekete-Győr azt mondta:

2018 decemberében egy rabszolgatörvény-ellenes tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstszóró eszközt ejtettem két rendőrsorfal közé.”

Két évvel ezelőtt azonban ő maga is másképp jellemezte akcióját.

Én nem dobáltam meg a rendőröket, én egy füstgránátot dobtam – nagyon sok másik emberrel egyetemben – a rendőrök mellé

– mondta az ATV-nek.

A Facebook-oldalán pedig így fogalmazott:

„A tegnapi tüntetésen eldobtam egy veszélytelen, játék- és buliboltban is kapható füstképzőt, miután a rendőrök felszólítás nélkül lőtték a könnygázt fiatal és idős emberek arcába, akik köhögőrohamban, bevérzett szemekkel estek össze, vízért kiáltva. Én a tetteimért minden felelősséget vállalok.”

Decemberben egyébként 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség Fekete-Győr András büntetéseként.

A múlt héten Donald Trump amerikai elnök támogatóinak egy csoportja betört a Capitolium épületébe. Az erőszakos megmozdulás miatt öten életüket veszítették. A hazai baloldal is felhördült a történtek miatt, sokan azt vizionálják, hogy majd a fideszesek is így fogadják a vereséget 2022-ben, ha a szivárványkoalíció meg tudja nyerni a választást.

A hírek szerint eddig 70 ember ellen emeltek vádat az ostrom miatt.

Megkerestük a balos pártokat, hogy ha ennyire elítélik az amerikai történéseket, akkor vajon elítélik-e Fekete-Győr András tettét is.

Így lenne logikus, persze tudjuk, hogy a baloldal nem a következetességéről híres.

Eddig nem kaptunk választ, de ha megjön, természetesen arról is beszámolunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére